Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța, acționată în instanță de Consiliul Județean Constanța! Precizări

ro

01 Sep, 2022 16:48 2025 Marime text


Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociația Elevilor din Constanța anunță că a fost acționată în instanță de Consiliul Județean Constanța!   

Biroul de presă al CJC precizează că acțiunea vine ca „urmare a procesului intentat de către Asociației Elevilor din Constanța, instanța de judecată a dat câștig de cauza Consiliului Județean Constanța. În aceste condiții, legislația în vigoare nu ne permite să nu recuperam cheltuielile de judecată aferente. Este un demers pe care instituția noastră nu și-l dorește, însă, trebuie să-l facă. Suma pe care CJC trebuie să o recupereze este de 16.065 de lei“.

Ca o precizare, CJC a fost reprezentată de Societatea Civilă Profesională de Avocați Ceparu și Irimia, conform biroului de presă.  

Biroul de presă al CJC a mai menționat că speța a început în noiembrie 2021 și s-a încheiat în iulie 2022.

„În tot acest timp, procesul s-a judecat la doua Instanțe și a avut în total 6 termene de judecată: Fond: 3 termene și Recurs: 3 termene“, au mai precizat oficialii Biroului de presă al CJC.   

Iată comunicatul integral al Asociației Elevilor:

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este consternată de fapta lui Mihai Lupu de a da elevii în judecată în loc să se asigure că au cu ce să ajungă la școală! În ultimul an școlar, Consiliul Județean Constanța, condus de PNL și Mihai Lupu, a lăsat elevii de
izbeliște, neasigurând transportul județean gratuit al elevilor, încălcând legea, precum și hotărârile judecătorești. După ce, timp de un an de zile, elevii constănțeni nu au avut cu ce să ajungă la școală, acum, înainte de începerea unui an școlar în care din nou elevii vor fi lăsați de izbeliște, Mihai Lupu și PNL, în loc să se preocupe de rezolvarea problemei, se judecă cu elevii, sperând că vor obține câțiva
bănuți și tăcerea noastră.


Astfel, joi, 1 septembrie a.c., am fost surprinși să observăm că a fost deschis un dosar la Judecătoria Constanța vizând o așa-zisă răspundere contractuală, Consiliul Județean Constanța chemând în judecată Asociația Elevilor din Constanța, organizație formată din elevi ce are ca scop reprezentarea și apărarea drepturilor elevilor. Problema transportului gratuit al elevilor l-a luat din nou pe nepregătite pe președintele CJC, Mihai Lupu, urmând să înceapă un nou an școlar în care elevii nu vor avea cu ce să ajungă la școală pentru că acesta nu a încheiat contractele de serviciu public.

Nici măcar Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cu care Asociația Elevilor din Constanța a purtat lupte crâncene în trecut pentru dreptul la transport redus și la burse, nu a avut tupeul să dea în judecată elevii pentru că aceștia și-au cerut drepturile. Astfel, Mihai Lupu a reușit performanța de a întrece unul dintre infractorii care au distrus Constanța în domeniul nepăsării față de educație și față de elevi. Un elev ce vine din mediul rural este mult mai predispus să renunțe la educație, iar atunci când doar transportul până la unitatea de învățământ necesită să scoți sute de lei din buzunarul propriu, mulți elevi au de ales între a merge la școală sau a mânca acasă. Ne aflăm la câteva zile distanță de începerea noului an școlar și mii de elevi nu au cu ce să ajungă la școală.

În acest context, solicităm de urgență Consiliului Județean Constanța, lui Mihai Lupu și PNL Constanța următoarele:
1. Să respecte legea și să acorde de îndată gratuitatea elevilor la transportul județean;
2. Să retragă orice acțiuni îndreptate împotriva elevilor constănțeni, de orice natură;
3. Să se prezinte în fața organelor judiciare și să se pună la dispoziția acestora, în vederea
tragerii la răspundere penală.

Asociația Elevilor din Constanța va sesiza Direcția Națională Anticorupție, Avocatul Poporului, Comisia Europeană, ambasadele statelor UE, precum și alte organisme internaționale cu privire la atitudinea sfidătoare a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și a Partidului Național Liberal care îl susține“.

Ce spune președintele Mihai Lupu


Președintele Consiliului Județean Constanța a fost contactat de către echipa ZIUA de Constanța pentru a oferi un punct de vedere concis cu privire la demersul din justiție cu Asociația Elevilor Constanța.

„Acțiunea despre care faceți referire se întâmplă pentru că ne obligă Curtea de Conturi prin decizia remisă să recuperăm banii. Am discutat cu departamentul Direcției Juridice din cadrul CJC și a considerat că trebuie să demarăm acțiunea. Dacă mi-a dat Curtea de Conturi o măsură, eu și instituția trebuie să o punem în aplicare, așa cum facem și cu alte măsuri și alte instituții în situații asemănătoare”, a declarat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii