Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajată a Protecției Copilului din Tulcea, prinsă cu banii în lenjeria intimă. Condamnare definitivă

ro

25 May, 2022 16:43 4026 Marime text

 

Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă a unei foste angajate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Tulcea.
 
Inculpata este suspectată că ar fi primit suma de 3000 lei pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu referitoare la eliberarea biletele de transport acordate gratuit persoanelor cu handicap în temeiul Legii nr.448/2006.
 
Azi, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea inculpatei la trei ani de închisoare cu suspendare. În primă instanță, femeia fusese condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.
 
Tot în prezenta cauză, judecătorii a mai condamnat o altă femeie (intermediar) la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, inculpata fiind suspectată de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și dare de mită în formă continuată. Inculpata se ocupa, spun anchetatorii, de ridicarea biletelor de călătorie de la funcționarii D.G.A.S.P.C. Tulcea și de transmiterea lor către firma de transport. Și ea fusese condamnată în primă instanță la închisoare cu executare (trei ani).
 
Certificate de încadrare în grad de handicap grav
  
În actul de sesizare a instanței se arată că, la data de 25 martie 2013, în urma activităților specifice desfășurate, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul județului Tulcea, începând cu anul 2009, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Tulcea, au loc acțiuni de sustragere și valorificare de bilete de călătorie acordate cu titlu gratuit persoanelor deținătoare de certificate de încadrare în grad de handicap grav sau handicap accentuat conform Legii nr.448/2006.
 
 Potrivit anchetatorilor, ca urmare a activității infracționale, în cursul anului 2012 ar fi fost sustrase și valorificate aproximativ 300 de bilete de călătorie, fiind astfel înregistrat un câștig de o firmă de profil de 562.961 lei.
 
Percheziție domiciliară
 
În baza Autorizației nr.3 din 10.04.2013 emisă de Tribunalul Tulcea a fost efectuată o percheziție la locuința angajatei Protecției Copilului, ocazie cu care într-un dressing situat în primul hol în spatele ușii de acces în locuință au fost găsite mai multe bibliorafturi conținând documente, respectiv legitimații transport rutier interurban pentru persoane cu handicap, atât completate și ștampilate, dar și în alb, bilete speciale de călătorie gratuită auto dus – întors emise în contul Consiliului Județean Tulcea completate și ștampilate, adeverințe medicale, evaluări psihologice, copii ale unor acte de identitate, formulare tip (cereri) pentru acordarea biletelor de transport interurban, formulare tip (scrisoare medicală) necompletate.
 
Înscrisurile au fost sigilate și ridicate pentru continuarea cercetărilor.
 
Ulterior, în baza Autorizației nr.5/10.04.2013 emisă de Tribunalul Tulcea a fost efectuată o percheziție la biroul inculpatei, situat la sediul D.G.A.S.P.C. Tulcea.
 
Control corporal amănunțit
 
„Deoarece existau indicii că sus-numita ascunde probe sau valori ce au legătură cu cauza, i s-a pus în vedere acesteia că urmează să fie supusă unui control corporal amănunțit. Inculpata a afirmat că nu este de acord și va opune rezistență, context în care i s-a comunicat că activitatea respectivă se va desfășura împotriva voinței ei. În continuare a fost solicitat sprijinul unui lucrător de poliție de sex feminin, procedeul probatoriu derulându-se în prezența martorului asistent (...). În momentul în care inculpata a fost rugată să-și descheie bluza, aceasta s-a deplasat într-un colț al camerei, insinuând că i s-a făcut rău, moment în care lucrătorii de poliție au observat că aceasta umblă în bluză, în zona pieptului“, potrivit motivării.
 
„La controlul corporal a fost găsit un teanc de bilete speciale de călătorie gratuite auto dus-întors și o legitimație pentru persoane cu handicap, în zona pieptului. Văzând că percheziția se realizează și împotriva voinței sale, inculpata (...) a scos din chiloți, din zona feselor, un teanc de bancnote (suma de 3000 lei). După efectuarea percheziției inculpata a afirmat că suma de bani descoperită «provine de la fiul său, care i-a adus-o înaintea sosirii organele de poliție». La controlul genții personale a inculpatei au fost găsite două legitimații de transport pentru persoane cu handicap și un teanc de bilete“, se mai arată la dosarul cauzei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii