Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:33 17 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Penitenciarului Tulcea acuzat de luare de mită! Azi, un nou termen

ro

12 Oct, 2020 09:23 854 Marime text
  • Termenul de azi a fost stabilit pentru pregătirea concluziilor pe fondul cauzei.

Azi, la Tribunalul Tulcea va avea loc un nou termen în dosarul unui fost angajat al Penitenciarului Tulcea acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Termenul de azi a fost stabilit pentru pregătirea concluziilor pe fondul cauzei.
 
Potrivit DNA Constanța, inculpatul este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Procurorii arată că „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.
 
Persoana beneficiară a obiectelor respective, spun procurorii, face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda „Accidentul”. Mai mult, în rechizitoriul DNA se arată că „pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii