Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

ro

17 Nov, 2020 00:00 2480 Marime text
  • Angajatul Penitenciarului Poarta Albă i-ar fi solicitat unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, un trening, o pereche de pantofi și un parfum.

Un agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
„Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar (...), măsură pe care o menţine, urmând a fi verificată sub cel mai târziu în data de 09.01.2021. Admite cererea formulată de inculpatul C.F. privind modificarea conținutului obligației de a nu depăși o limită teritorială. Modifică obligația de a nu depăși limita teritorială a Județului Constanța în sensul că inculpatul are obligația de a nu depăși limita teritorială a României. Menţine celelalte obligații instituite anterior“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.
 
De menționat că, tot în prezenta cauză, și tot sub control judiciar, este cercetat un alt bărbat (C.V.), persoană fără calități oficiale, suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 

Țigări, bani, trening, pantofi și un parfum

 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
În caz contrar, agentul de penitenciare (...) îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.
 

Munci grele

 
Inculpatul C.V., intermediarul lui (...), a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de (...) pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.
 
Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui (...), a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.
 

Sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale

 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 
Citește și:
 
Aproape 20 de ani de închisoare în dosarul drogurilor de la Tulcea. Valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro

Constanța retrocedată!
Pronunțarea în dosarul celor 25 de hectare din zona Brătianu se lasă așteptată! Anunțul judecătorilor


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii