Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajări O angajată a Spitalului de Psihiatrie „Elena Doamna“ din Galați, trimisă în judecată pentru trafic de influență!

ro

12 Jan, 2024 10:33 540 Marime text



O angajată în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elena Doamna“ Galați a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale)!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, sprijiniți de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați.
 
În fapt, în perioada septembrie 2022 – iulie 2023, inculpata, în calitatea mai sus-menționată, ar fi „pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea lor în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră (5 situații), asistentă medicală (2 situații), îngrijitoare (3 situații) și bucătăreasă (1 situație)“, potrivit anchetatorilor..
 
În aceste condiții, în baza rezoluției infracționale, inculpata ar fi pretins și primit suma totală de 13.200 de lei și 3.800 de euro.
 
Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat de un martor denunțător la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Galați, ulterior, pe parcursul cercetărilor penale, fiind înregistrate alte patru denunțuri cu privire la săvârșirea de către inculpată a unor infracțiuni de corupție cu aceeași rezoluție infracțională.
 
Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte acte materiale ale infracțiunii de trafic de influență săvârșite de către inculpată, fapt pentru care a fost dispusă extinderea urmăririi penale față de aceasta și cu privire la aceste fapte, precum și continuarea urmăririi penale față de alte 4 persoane, suspecte în cauză, fiind reținută săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Primarul Municipiului Constanța, proces cu George Becali! S-a fixat termen nou
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii