Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânare de pronunțare în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Judecătorul Gabriel Mustaţă mai are nevoie de câteva zile

ro

27 Jun, 2023 00:00 1408 Marime text
 
  • Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, proccurorul șef al DNA Constanța.
  • Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
  • Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, era așteptat să să pronunțe luni, 26 iunie 2023, în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Conform portalului instanțelor de judecată, pronunțarea a fost amânată pentru data de 30 iunie 2023.
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, proccurorul șef al DNA Constanța.
 
Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Consiliul Local Constanţa este parte civilă.

În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Avocații  

Fostul primar al Constanței este reprezentat de avocații Radu Doicescu și Adrian Gheorghiță, iar Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, este reprezentată de avocatul Ionuț Cazan, toți avocații menționați fiind din Baroul Constanța.
Asta în timp ce interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.

Astera Consulting SRL

Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.

În anul 2013, societatea comercială Astera Consulting SRL – despre care s-a susținut că este una dintre firmele controlate de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, prieten al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis.

A fost eliberat actul de urbanism
Mastodontul de beton din Portul Tomis va deveni hotel cu restaurant de cinci stele

 
Printre asociaţi, Sorin Strutinsky
Astera Consulting SRL şi-a majorat capitalul cu aproape 100.000 de lei

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

 
Obiecţiunile DNA, respinse
Adrian Gheorghiță, avocatul lui Decebal Făgădău – „în opinia mea, acuzația DNA a fost demontată!“

 
Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, audiat în dosarul lui Decebal Făgădău - „Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri!“
 
Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea!
Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii