Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agro Sofil SRL a dat în judecată Consiliul Local Constanța! Răspunsul instanței (MINUTA)

ro

19 Oct, 2023 17:00 788 Marime text
  • Cazul s-a aflat în atenția completului CA12 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Constantina Monica Turcu.
Agro Sofil SRL pierde, în primă instanță, procesul deschis Consiliului Local Constanța pentru anularea unei hotărâri din 2009!
 
Judecătorii Tribunalului Constanța, Secția de Contencios administrativ și fiscal au decis astăzi, 19 octombrie 2023, să respingă ca neîntemeiată cererea de anulare a HCL 58/29.01.2009.
 
Decizia instanței a fost luată în dosarul 4870/118/2022, putând fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.
 
Cazul s-a aflat în atenția completului CA12 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Constantina Monica Turcu.
 
Iată minuta hotărârii de astăzi din dosarul 4870/118/2022:
 
„Respinge cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta Primăria Municipiului Constanţa, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosinţă.
 
Respinge cererea de chemare în judecată formulată împotriva pârâtului Municipiul Constanţa prin Primar, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.
 
Respinge cererea de chemare în judecată formulată împotriva pârâtului Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca neîntemeiată.
 
Respinge cererea de intervenţie principală, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa a sumei de 2.856 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanţa“.
 
Astfel, hotărârea poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deicizie motivate, urmând ca, în această situație, procesul să continue la Curtea de Apel Constanța.
 
HCL Constanța 58/2009, pe care judecătorii au decis astăzi să nu o anuleze, vizează completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța.
 
În HCL contestată se transmite către Agro Sofil că terenul din zona Restaurantului Vatra, din stațiunea Mamaia, face parte din domeniul privat al Municipiului Constanța, urmând a fi inventariat în acest sens.
 
Totodată, Primăria Constanța a fost de acord cu intabularea dreptului de proprietate asupra suprafeței de teren de 1.253 mp în favoarea Municipiului Constanța și a fost, de asemenea, de acord cu intabularea dreptului de folosință pentru suprafața de teren de 276 mp aferentă imobilului clădire Restaurant Vatra din stațiunea Mamaia în favoarea proprietarului Agrosofil SRL.
 
Se mai arată că societatea deținea imobilul în baza contractului de vânzare-cumpărare încheiat în 2001.
 
Despre Agro Sofil SRL
 
Potrivit termene.ro, Agro Sofil SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în comuna Mihail Kogălniceanu, pe strada Silozului, nr. 1 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.
 
Societatea este deținută de Victor Filipescu și Aurelian Soare și administrată de Horia Albu, numele celui din urmă figurând și în Algera COM SRL.
 
Victor Filipescu figurează și în Rogusto-Line SRL, Ravena Impex SRL, PRO Granido SRL, Algera Com SRL, Tomis Real Estate SRL, Predeal Holidays SRL, Nina Dodo Grup SRL, Montana Azuga SRL și Sagit Life SRL.
 
Aurelian Soare, la rândul său, figurează și în Rogusto-Line SRL, Ravena Impex SRL, Agrosefag SRL, Pro Granido SRL, Algera Com SRL, Tomis Real Estate SRL, Floor Cover Solutions SRL, Soare Aurelian Întreprindere Individuală, Predeal Holidays SRL, Eraos SA, Fila S.H. SRL, Pescărușul Vesel SRL, Tic-Tac A.S. SRL, Montana Azuga SRL și Agro Mihail Kogălniceanu Cooperativă Agricolă.
 
 
În 2022, Agro Sofil SRL a declarat 0 angajați, pierderi peste 10.000 de lei și cifra de afaceri aproape 25.000 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Asociația Culturală Georgiana Rusu, în proces cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local! Decizia Tribunalului (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii