Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist rus, cercetat în Sankt Petersburg pentru înșelăciune, condamnat cu executare la Constanța!

ro

13 Nov, 2021 00:00 1844 Marime text

 
  • În prezent, într-un alt dosar, rusul cere judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța revizuirea deciziei prin intermediul căreia au dispus, în decembrie 2019, predarea sa (extrădare) către autoritățile judiciare din Federația Rusă, cu repectare regulii specialității predării.
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, prin rechizitoriul nr. 290/P/2019 din 23.10.2019, Eduard Solokhin, un afacerist din Rusia, a fost condamnat la Constanța, la opt luni de închisoare cu executare, pentru infractiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă calificată.
 
Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Instanța a dedus din pedeapsa de opt luni de închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore de la 17 octombrie 2019, ora 24.00 la 18 octombrie 2019 ora 24, 00, şi cea a arestării preventive de la 18 octombrie 2019 la 05 noiembrie 2019, inclusiv.
 
Dosarul a fost soluționat de completul prezidat de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, de la Tribunalul Constanța.  
 
Extrădare
 
În prezent, într-un alt dosar, rusul cere judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța revizuirea deciziei prin intermediul căreia au dispus, în decembrie 2019, predarea sa (extrădare) către autoritățile judiciare din Federația Rusă, cu repectare regulii specialității predării.
 
Potrivit datelor oficiale, rusul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune gravă în mai multe cazuri, prevăzută de art.159 secțiunile 1-4 din Codul penal din Rusia.
 
În fapt, autoritățile judiciare ruse au reținut că cetățeanul în cauză, „în scopul îmbogățirii ilicite, a inițiat o schemă infracțională de înșelăciune, prin intermediul mai multor fírme care nu desfășurau activitate economică din Rusia, a indus în eroare mai multe societăți comerciale din aceeași țară, prin încheierea unor contracte comerciale, pe care nu a intenționat nici un moment să le deruleze, postând pe diverse pagini web operațiuni de vânzare de echipament care nu exista în realitate“, potrivit rolii.ro.
 
După ce a obținut solicitări de la șase companii, numitul, prin intermediul intemetului, ar fi făcut oferte de vânzare și ar fi încheiat contracte cu toate aceste companii, respectiv: Dosfer, Philipp, Pozh, Tekh, Pregrada, Medici Pharm Company Severo Zapad, Broker Ekspert, Korela, pe care nu a intenționat și în realitate nu le-a derulat niciodată, inducând în eroare aceste companii, de la care a obținut sume de bani. În realitate, echipamentele nu au fost livrate niciodată, dar au fost plătite, iar persoanele juridice din Federația Rusă au suferit pagube în valoare de peste 3.000.000 ruble rusești“, se mai arată în documentele oficiale.
 
De precizat că cel în cauză s-a opus extrădării în Rusia și a arătat că nu este de acord să fie predat acestor autorități, întrucât în procesul penal care se desfășoară în instanțele din Rusia nu îi sunt respectate drepturile, s-au administrat probe fără a i se aduce la cunoștință, iar o eventuală predare în Rusia l-ar supune torturii în această țară, menționând că a fost hărțuit și îi este pusă în pericol viața sa și a familiei sale. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Cererea de extrădare, respinsă
Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii