Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:26 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, trimis la închisoare. Cererea de revizuire, decisă în martie (rechizitoriu)

ro

16 Feb, 2017 00:00 2144 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa vor analiza, pe data de 30 martie, cerere de revizuire formulată de Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, în dosarul în care a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, în luna mai 2016, judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă a lui Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.
 
Viorel Adrian Stan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită.
 
Prima instanţă, Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei şi respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol“.
 
„În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA.

Citeşte şi: 

Rechizitoriu - Adrian Stan, primarul suspendat de la Techirghiol, 40.000 de lei într-un plic pus în ziar (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii