Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:30 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a cerut revizuirea dosarului în care a fost condamnat. Instanţa s-a pronunţat

ro

25 Mar, 2017 00:00 2459 Marime text
Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia Tribunalului Constanţa, din data de 9 ianuarie, instanţă care i-a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire a sentinţei prin intermediul căreia a fost condamnat cu executare.
 
Viorel Adrian Stan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită.
 
În primă instanţă, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Ulterior, judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă a lui Viorel Adrian Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.
 
După decizia Curţii de Apel Constanţa, fostul primar din Techirghiol a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin intermediul căreia a fost condamnat cu executare, solicitarea fiind trimisă spre soluţionare judecătorului Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa.
 
Pe data de 9 ianuarie, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a respins, ca inadmisibilă, cererea de revizuire.
 
Nemulţumit, Viorel Adrian Stan s-a adresat Curţii de Apel Constanţa.
 
Ieri, Adriana Ispas şi Valentina Boboc, judecătoare ale Curţii de Apel Constanţa, au respins ca nefondat apelul formulat de revizuentul Viorel Adrian Stan.
 
Decizia este definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al oraşului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei şi respectiv 64.000 de lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 de lei şi respectiv 1.600.000 de lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul unui contract de execuţie lucrări şi achitate de Primăria oraşului Techirghiol“.
 
„În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante“, potrivit DNA.
 
Rechizitoriu
Adrian Stan, primarul suspendat de la Techirghiol, 40.000 de lei într-un plic pus în ziar (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii