Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:50 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Porturilor Maritime, la judecată cu SOCEP SA

ro

02 Mar, 2021 00:00 808 Marime text
  • Urmează ca în perioada imediat următoare să fie stabilit primul termen în recurs, la Curtea de Apel Constanța.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarul (2157/212/2018*) în care Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA a chemat în instanță operatorul portuar Casa de Expediții Phoenix SA, care a fuzionat prin absorbție cu SOCEP SA, este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Portul Constanţa.

Până în prezent, Curtea de Apel Constanța nu a stabilit primul termen în faza recursului.

De menționat că prezentul dosar a fost soluționat atât de judecătorii de la Judecătoria Constanța, cât și de cei de la Tribunalul Constanța prin respingerea acțiunii promovată de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA.
 

Date din dosar

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime a chemat în judecată pe pârâta Casa De Expediţii „Phoenix“ S.A., solicitând instanţei ca prin hotărârea ce o va pronunţa, să dispună: 1) obligarea pârâtei la plata echivalentului în lei la cursul B.N.R. din ziua plăţii a sumei de 18.012,56 euro, reprezentând prejudiciu cauzat de către pârâtă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor contractuale (diferenţă tarif U.D.P. începând cu data de 01.01.2015 şi până la data de 31.12.2017) și 2) obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de desfăşurarea prezentului proces.

Prin sentinţa civilă nr. 11383/2019 din 24 octombrie 2019, Judecătoria Constanța a respins cererea Companiei Naţională Administraţia Porturilor Maritime, ca neîntemeiată.

Administraţia Porturilor Maritime a contestat decizia Judecătoriei Constanța, la Tribunalul Constanța, instanță care, prin hotarârea nr. 1045/2020 din 05 noiembrie 2020, a respins acțiunea APM.

Și de această dată, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime a atacat decizia Tribunalului Constanța, contestația fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța.

Urmează ca în perioada imediat următoare să fie stabilit primul termen în recurs.Citește și

Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, trimis în judecată de DNA. Dosarul, amânat

CNAPM Constanța modernizează și extinde rețeaua de alimentare cu apă la cheu

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii