Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzații de taxi pirat la Constanța. Cum s-a încheiat litigiul dintre un șofer și Poliția Rutieră

ro

04 Jun, 2020 00:00 3288 Marime text
  • Bărbatul a fost amendat la finele anului trecut, fiindu-i ridicate plăcuțele de înmatriculare.
  • Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

În dosarul cu numărul 419/118/2020, omul cere suspendarea deciziei Poliției prin care a rămas fără mașină. După ce Tribunalul Constanța a respins, în primă instanță, cererea șoferului de a se suspenda sancțiunea, în urmă cu doar câteva zile judecătorii Curții de Apel Constanța au confirmat această hotărâre, prin respingerea recursului.
În paralel, un al doilea proces intentat Poliției Rutiere, de data aceasta, în care se contestă efectiv procesul-verbal de sancționare a sa, se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, bărbatul a susținut în fața instanței de judecată că nici vorbă de taximetrie, persoanele care se aflau în mașină cu el la momentul la care a fost oprit de Poliție erau doar niște prieteni, pe care îi ducea gratis unde aveau nevoie.
 

Recursul, respins ca nefondat

În procesul în care a cerut suspendarea sancțiunii, închis definitiv de către judecătorii Curții de Apel, constănțeanul a explicat că a fost oprit în trafic de polițiști la finele lunii decembrie 2019 și amendat pentru că ar fi efectuat servicii de taximetrie, fără a deține autorizație pentru asta.

Pe lângă amendă, în cazul bărbatului s-a luat și măsura complementară de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de șase luni. În această situație, tot atunci i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculului marca Mercedes, dar și certificatul de înmatriculare.

În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului Constanța au respins inițial cererea bărbatului privind suspendarea sancțiunii.
La rândul său, Curtea de Apel a reconfirmat această decizie. Potrivit minutei instanței de judecată, aceasta „respinge recursul ca nefondat“. Decizia Curții de Apel este definitivă.


Citește și:

Șofer versus Poliția Rutieră Constanța. Acuzații de taxi pirat. Cazul a fost tranșat de judecători
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii