Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actualizarea pensiilor militare de serviciu Victorie importantă în instanță pentru mai mulți foști militari!

ro

24 Oct, 2019 00:00 14394 Marime text

Victorie importantă în instanță pentru mai mulți foști militari din Suceava! Conform datelor oficiale, judecătorii de la Secţia I civilă a Tribunalulului Suceava au dispus obligarea pârâţilor Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale la actualizarea pensiilor militare de serviciu de care beneficiază reclamanţii prin echivalarea salariului de funcţie cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1450 lei, începând cu data de 01.02.2017, potrivit H.G. nr. 1/2017.


Mai mult, aceiaşi pârâţi Ministerul Apărării Naţionale şi Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale au fost obligați la plata diferenţelor de pensie rezultate din actualizare, sume ce vor fi actualizate cu rata indicelui de inflaţie şi asupra cărora se va calcula dobânda legală penalizatoare începând cu data de 01.02.2017 şi până la data plăţii efective a drepturilor.
 

Decizia Tribunalulului Suceava nu este definitivă, Curtea de Apel Suceava.



Amintim că zilele trecute, judecătorii din Sălaj au dat câștig de cauză unui jandarm care a solicitat şi obţinut obligarea inspectoratului din care face parte să-i calculeze solda de funcţie şi a sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la salariul minim brut pe economie. Decizia magistraţilor nu include alte sporuri sau adaosuri, şi prevede următoarele sume de bani: 1.450 de lei pentru perioada 01.02-31.12.2017, 1.900 de lei pentru perioada 01.01-31.12.2018 şi 2.080 de lei, respectiv 2.350 lei începând cu data de 01.01.2019, şi pe viitor, până la intervenirea unor modificări legislative, precum şi să plătească diferenţele neacordate ce vor fi actualizate în funcţie de indicele de inflaţie şi dobânda legală.


Citește și

Decizie în premieră motivată de judecători! Cum a învins un jandarm sistemul. Salariul, mărit de trei ori

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

Plenul Senatului a adoptat o propunere legislativă ce are în vedere pensiile militare. Ce prevede actul normativ

Dragnea despre pensiile militare „Este vorba şi de bani şi de onoare”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii