Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:56 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii DNA Constanţa

ro

26 Feb, 2019 11:07 1295 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea Tribunalului Constanţa, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu un acord de recunoaștere a vinovăției a inculpatului G.N., pentru constituirea unui grup infracţional organizat.  
 
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Prezentul acord de recunoaștere a vinovăției este disjuns din cazul celor şase șașe suspecți de cămătărie, arestați preventiv la jumătatea lunii martie 2018.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că în perioada anilor 2014 - 2017, cei șase inculpați au constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și alte persoane, în scopul comiterii unor infracțiuni de șantaj, înșelăciune și camătă.
 
Concret, inculpații au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 euro, 7.000 euro și 2.000 lei.
 
Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații (…), la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale, cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale.
 
În același context, inculpatul (…), beneficiind de ajutorul inculpaților (…), cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii