Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte decide azi soarta dosarului Polaris!

ro

17 Jan, 2022 00:00 1831 Marime text

 
  • În primă instanță, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, a luat nouă ani și zece luni ani de închisoare, Sorin Strutinsky -șapte ani şi zece luni de închisoare, iar Eduard Martin - cinci ani şi șase luni de închisoare.
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României sunt așteptați azi, 17 ianuarie 2022, să se pronunțe în dosarul cunoscut generic Polaris! Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că prezentul dosar a fost soluționat de Curtea de Apel București, care a dictat următoarele:
 
Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, nouă ani și zece luni ani de închisoare.
 
 Sorin Strutinsky -șapte ani şi zece luni de închisoare.
 
Eduard Martin - cinci ani şi șase luni de închisoare.
 
SC Polaris Holding SRL - amendă penală de 1.000.000 de lei.
 
Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, suspectați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, au luat cu suspendare.
 
Alina Pavel și Ghiulnihal Mutalâp au primit câte doi ani cu suspendare. Asta în timp ce Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea s-au ales cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Cei mai sus precizați au fost funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data presupuselor fapte.
 
Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, a fost achitat.
 
Completul de la Curtea Supremă ce se va pronunța azi este format din judecătorii Iulian Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Simona Elena Cîrnaru, Oana Burnel şi Constantin Epure.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ultima oră!
Dosarul Retrocedărilor. Statul Român, autorizat să intervină în uraganul imobiliar „dezlănţuit“ în Capitală! Sunt vizate aproape 50 de terenuri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii