Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitat ori condamnat! Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, acuzat de fals intelectual. Când se va da verdictul

ro

13 Jan, 2022 00:00 4619 Marime text

 
  • De precizat că la unul dintre termenele trecute, instanța a admis proba cu martorii (...) (pseudominul Scaţiu) şi (...) (pseudominul Colibiri) și a constat statutul de martor ameninţat (...) şi (...) și a dispus ascultarea fără ca (...) să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.
 
Final de cercetare judecătorească în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, este acuzat de fals intelectual! Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Medgidia iar pronunțarea va avea loc, conform portalului instanțelor de judecată, la data de 26 ianuarie 2022.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Medgidia, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.
 
Prin încheiere finală în camera preliminară nr. 604/2020, din 13.11.2020, Judecătoria Medgidia a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză faţă de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată, de Vrabie, la Tribunalul Constanța, instanță care, prin Încheierea finală în camera consiliu nr. 53/2021, din 29.01.2021, a desființat, în parte, încheierea penală contestată.
 
Rejudecând, Tribunalul a constatat nulitatea declarațiilor martorilor audiați cu identitatea protejată sub numele de Scatiu Tanase și Colibri Gheorghita, la data de 10 iunie 2020, „audiere ce s-a facut cu incalcarea dispozitiilor art. 129 alin.4 C.p.p.“ și a dispus înlăturarea acestora din materialul probator aflat la dosarul cauzei.
 
Martor ameninţat
 
De precizat că la unul dintre termenele trecute, instanța a admis proba cu martorii (...) (pseudominul Scaţiu) şi (...) (pseudominul Colibiri) și a constat statutul de martor ameninţat (...) şi (...) și a dispus ascultarea fără ca (...) să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ca-n filme!
Martori audiați cu vocea şi imaginea distorsionate în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, acuzat de fals intelectual

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii