Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:52 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca-n filme! Martori audiați cu vocea şi imaginea distorsionate în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, acuzat de fals intelectual

ro

19 Nov, 2021 00:00 2302 Marime text
 
 
  • Martorii vor fi audiați prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.
 
Continuă procesul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, acuzat de fals intelectual! Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Medgidia, următorul termen fiind stabilit pentru data de 15 decembrie 2021.
 
La termenul trecut, instanța a admis proba cu martorii (...) (pseudominul Scaţiu) şi (...) (pseudominul Colibiri) și a constat statutul de martor ameninţat (...) şi (...) și a dispus ascultarea fără ca (...) să fie prezent în sala de judecată, prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate.
 
Judecătoriei Medgidia a stabilit termen de audiere a martorilor la data de 15 decembrie 2021, ora 07.00, când vor fi înştiinţaţi inculpatul şi reprezentanţi Ministerului Public.
 

„Dispune emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care va lua măsuri în sensul prezentării martorilor în instanţă, la data şi ora stabilită, în condiţii de confidenţialitate şi de protecţie a identităţii şi înfăţişării acestora. Dispune emiterea unei adrese către Tribunalul Constanţa pentru ca în ziua şi la ora audierii martorilor în condiţiile art. 127 lit. (d) CPP un grefier informatician să acorde suportul necesar administrării probei“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia.

 
Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.
 
Prin încheiere finală în camera preliminară nr. 604/2020, din 13.11.2020, Judecătoria Medgidia a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr 111/P/2020 din 26.06.2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză faţă de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată, de Vrabie, la Tribunalul Constanța, instanță care, prin Încheierea finală în camera consiliu nr. 53/2021, din 29.01.2021, a desființat, în parte, încheierea penală contestată.
 
Rejudecând, Tribunalul a constatat nulitatea declarațiilor martorilor audiați cu identitatea protejată sub numele de Scatiu Tanase și Colibri Gheorghita, la data de 10 iunie 2020, „audiere ce s-a facut cu incalcarea dispozitiilor art. 129 alin.4 C.p.p.“ și a dispus înlăturarea acestora din materialul probator aflat la dosarul cauzei.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Este oficial! Valentin Vrabie a fost trimis în judecată
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii