Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A împrumutat un cabinet stomatologic cu 2.000 de euro şi a rămas cu buza umflată

ro

15 Oct, 2019 00:00 1560 Marime text
A pus umărul la amenajarea unui cabinet stomatologic, prin împrumutarea sumei de 2.000 de euro pentru achiziționarea unui scaun specializat, şi s-a trezit cu banii nerecuperați. Este povestea unui constănțean ce şi-a dat în judecată prietenul pentru un împrumut nerecuperat, dar şi firma administrată de soția acestuia. Procesul s-a desfăşurat la Judecătoria Constanța, iar instanța a decis că firma cu pricina nu poate fi trasă la răspundere pentru împrumutul respectiv. În schimb, aceeaşi instanță a decis ca prietenul rău-platnic să returneze datoria celui ce l-a ajutat la demararea afacerii de stomatologie. Cazul însă a ajuns acum şi pe rolul Curții de Apel Constanța, după ce presupusul debitor a atacat decizia Judecătoriei Constanța.
 
Potrivit documentelor încărcate pe site-ul www.rolii.ro, reclamantul a susținut că împrumutul a avut loc în aprilie 2017, pentru o perioadă de o lună. Suma de 9.000 de lei era necesară pentru achiziționarea unui scaun pentru cabinetul stomatologic al soției pârâtului. Timpul a trecut, iar banii nu au fost restituiți.
În acest context, constănțeanul ce şi-a împrumutat prietenul a ajuns să apeleze la instanța de judecată pentru a-şi recupera „investiția“.
 
După ce au analizat documentele de la dosar, judecătorii au ajuns la concluzia că firma soției nu poate răspunde pentru împrumutul efectuat de soț, adică pârâtul din respectiva cauză. Pe cale de consecință, a fost respinsă cererea reclamantului de a obliga firma la plată. Prin aceeaşi hotărâre, însă, s-a admis cererea în legătură cu prietenul rău-platnic, astfel încât acesta a fost pus la plata celor 9.000 de lei.
Hotărârea a fost însă atacată la Curtea de Apel Constanța, iar judecătorilor acestei instanțe le revine acum sarcina de a descurca ițele împrumutului buclucaş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii