Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

ro

12 Mar, 2024 09:42 2043 Marime text


Oficialii IPJ Constanța au anunțat marți, 12 martie 2024, că „polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pun în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală“.
 
Perchezițiile sunt efectuate - mai spun polițiștii - în municipiul București, la locuințele a două persoane fizice, cercetate pentru comiterea faptelor și la sediile a două persoane juridice, care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale.
 
„Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada august 2020 – ianuarie 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenții chirurgicale estetice și reconstructive, în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală a zece persoane. Prejudiciul cauzat în dosar este de 1.978.000 de euro“, potrivit IPJ.
 

„În urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune participă și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico – Financiare și Serviciul Criminalistic, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București“, se mai arată în informarea IPJ.


Potrivit datelor noastre, în dosar ar fi cercetat Hussein Shamieh, medic specialist în chirurgie plastică.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Amintim că la începutul anului, Hussein Shamieh, medic specialist în chirurgie plastică, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, sub control judiciar, pentru vătămare corporală din culpă, a contestat măsura preventivă dispusă în cauză!  

Judecătoria Constanța a respins plângerea împotriva ordonanței de luare a controlului judiciar.

MINUTĂ

Solutia pe scurt: ÎNCH. 30.01.2024 În baza art. 213 C.proc.pen., respinge, ca neîntemeiată, plângerea inculpatului H. S. (...) împotriva ordonanței de luare a controlului judiciar din 25.01.2024, emisă în dosarul 7472/210/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de încuviințare a depășirii temporare a limitei teritoriale fixate de procuror. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 30.01.2024. Judecător de drepturi și libertăți.În continuare, redăm comunicatul Parchetului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, așa cum a fost postat pe site-ul oficial al instituției:

„Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
            La data de 25.01.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 25.01.2024 până la data de 24.03.2024 inclusiv, a inculpatului H.S., cercetat sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă, prevăzute de art. 196 alin. 2 și 3 din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen. (persoane vătămate P.L.D., P.I. și M.M.C.).
 
În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul „reducţie mamară cu implant de silicon” şi „abdominoplastie” asupra persoanei vătămate P.L.D., în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
În data de 03.12.2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate P.I., în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente.
 
În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul „mastopexie” asupra persoanei vătămate M.M.C., în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente.
 
Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate. De la inculpat au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.
 
În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

UPDATE Justiție Constanța.
Medicul specialist în chirurgie plastică Hussein Shamieh contestă controlul judiciar


Justiție Constanța
Medicul Hussein Shamieh rămâne sub control judiciar! (MINUTĂ) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii