Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hackerul UNU face intructie cu gigantul Symantec

ro

21 Dec, 2009 07:01 2321 Marime text

symantec.jpgHackerul UNU care a speriat vestul, astazi a revenit. De data asta s-a jucat din nou cu gigantul de securitate Symantec. Unde cu usurinta a reusit sa intre în locurile interzise. UNU a descoperit ca Symantec tinea datele sensibile pe server, nu prea bine protejate.

Hackerul care-si spune UNU a recidivat si, dupa ce anul acesta a spart site-ul firmei de securitate IT si antivirus Kaspersky si cel al unui partener portughez al BitDefender, sustine acum ca a patruns din nou pe site-ul Symantec, poate cea mai importanta companie de securitate IT si softuri antivirus. Cu putin timp in urma, pe 23 noiembrie, UNU a profitat de o vulnerabilitate si a avut acces la date private. Symantec a recunoscut atacul, a retras si apoi a modificat sectiunea site-ului care a fost afectata, insa spune ca datele private nu au fost in pericol, noteaza Agentia Nationala de Presa AGERPRES. http://unu123456.baywords.com/2009/11/23/symantec-exposed-passwordsserials-sql-injection-full-database-access/

Pe 18 februarie UNU a mai gasit o vulnerabilitate de tip Sql Injection, pe o sectiune a site-ului Symantec - producatorul Norton Antivirus -, unde partenerii pot descarca materiale de marketing. http://hackersblog.org/2009/02/18/emeasymanteccom-vulnerabil-la-blind-sql-injection/ Atunci hackerul a spus ca aceasta i-a permis accesul la baze de date confidentiale si observa cu ironie ca era vorba de o pagina in care se promovau programe care ar trebui sa ofere securitate, precum Norton Antivirus. Symantec a admis ca sunt ceva probleme, insa spunea ca acel bug nu putea fi exploatat pentru a permite accesul la bazele de date. Symantec a modificat sectiunea afectata, dar spunea ca nu a fost vorba de o problema de securitate. PC World nota pe vremea respectiva ca intamplarea, chiar daca e mult mai putin grava decat pare la prima vedere, poate afecta imaginea companiei.

Acum hackerul Unu sparge aceasi sectiune a site-ului Symantec pentru a-si demonstra adevarul: http://unu123456.baywords.com/2009/12/18/emea-symantec-hacked-again/  Gigantul inca nu a comentat atacul, dar a retras sectiunea pentru cercetari. UNU spune ca este inadmisibil ca o companie care ofera protectie contra virusilor sa nu isi poata proteja propria baza de date. 

Sursa: level.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii