Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce este bizara creatură umanoidă descoperită în deşertul Atacama? (video)

ro

24 Apr, 2013 14:59 2428 Marime text
În 2003, în Chile au fost descoperite rămăşiţele unei fiinţe stranii, cu aspect umanoid, dar de dimensiuni extrem de mici: doar 15 cm înălţime. Faptul a alimentat speculaţiile privind sosirea pe Pământ a unor fiinţe umanoide extraterestre. La zece ani după descoperire, un documentar prezintă concluziile specialiştilor care au analizat bizarul specimen.

Conform relatărilor dintr-un ziar din Chile, ciudata creatură ar fi fost descoperită, la data de 19 octombrie 2003, de un om numit Oscar Munoz, care căuta obiecte de valoare istorică într-o aşezare abandonată, numită La Noria, din Deşertul Atacama. În apropierea unei biserici, se spune în ziar, Munoz ar fi găsit acest mic schelet, înfăşurat într-o pânză albă.

Exemplarul a rămas cunoscut sub numele de „umanoidul din Atacama”, poreclit pe scurt „Ata”. Prezintă o serie de paricularităţi care explică de ce pasionaţii de OZN-uri şi de extratereştri au aşteptat cu atâta nerăbdare lansarea documentarului Sirius (la 22 aprilie a.c.), în care sunt prezentate opiniile specialiştilor despre creatură.

În afară de talia sa uimitor de mică, „Ata” are un cap foarte mare în raport cu corpul (aşa cum sunt reprezentaţi adesea extratereştrii umanoizi în creaţiile SF) şi anumite particularităţi cu totul neobişnuite ale scheletului trunchiului - de pildă, are doar 9 perechi de coaste, în loc de 12 câte există în mod normal la om.

Articolul integral aici: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii