Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Definitivat 2021 Au fost publicate rezultatele probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ

ro

21 Jul, 2021 09:39 3528 Marime text
  • La Constanța examenul s-a desfășurat într-un singur centru de examen- Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța.


UPDATE: ora 10.00

Au fost publicate rezultatele obținute de candidați la proba scrisă în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021 vor afla astăzi primele rezultate care vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie.
 
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).
 
La Constanța examenul s-a desfășurat într-un singur centru de examen- Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea Constanța.
 
Proba s-a desfășurat la 36 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și au fost așteptați să participe cei 315 de candidați (dintr-un total de 340 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții:
  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an;
  • calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;
  • media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).
 
Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt:
învățământ preșcolar în limba română (133)
învățământ primar în limba română (40),
educație fizică și sport (33).
 
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.
 
Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii