Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

ro

27 Mar, 2024 14:54 592 Marime text

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat luni, 25 martie 2024, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, cu tema „Un vot pentru moderație”.

Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de UOC, la competiție au participat 15 elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de la opt licee din județele Constanța și Galați.

„Un vot pentru moderație înseamnă, în viziunea noastră, un act de curaj. Pentru că, știm, curajul nu e doar forță fizică. Curajul este și puterea de a rămâne echilibrat când este atât de uşor să te lași condus de emoţii negative. A fi moderat este greu când în jur este o revărsare de ură şi intoleranţă. A fi moderat este greu pentru că înseamnă, mai ales, să ai răbdare, să te informezi, să manifeşti spirit critic și luciditate în loc să te grăbeşti să etichetezi, să condamni, să pui la zid”, a precizat asist. univ. dr. Georgiana Țăranu, coordonatorul concursului.

Câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor” sunt:
  • Premiul I - Ioan Neacșu, coordonat de prof. Pagalea Irina, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța;
  • Premiul II - Alexandra-Maria Matei, coordonată de prof. Matache Mihaela, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța;
  • Premiul III - Mario-Gabriel Busuioc, îndrumat de prof. Daniela Ștefan, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța.

De asemenea, publicul prezent în sală a decis ca premiul de popularitate să îi fie acordat elevei Marisa-Viviana Stanciu, coordonată de prof. Lavinia Marcu, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța.

Câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori au fost recompensați prin intermediul unui grant oferit de Fundația „Nouă ne pasă”.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu asociația studențească „Historipol”.


foto: UOC 


Citește și:

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii