Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea de Vest Timișoara oferă gratuit sprijin elevilor A început pregătirea Bacalaureatului

ro

18 Jan, 2021 00:00 674 Marime text

Universitatea de Vest Timișoara (UVT) vine, în fiecare an, în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare. Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor.

Pentru anul universitar 2020-2021, după cum am aflat de pe site-ul oficial al universității timișorene, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 16 ianuarie – 12 iunie 2021, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal. În funcție de tematicile existente în programele de examen în vigoare aprobate de Ministerul Educației, în cazul anumitor discipline programul de pregătire se desfășoară pe o perioadă mai scurtă de timp din acest interval. 

În spiritul tradiției UVT de a oferi sprijin în pregătirea elevilor, continuăm și în acest an universitar organizarea activităților didactice de pregătire pentru examenul de bacalaureat.
Modulele de pregătire se vor desfășura în perioada 16 ianuarie – 12 iunie 2021, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal. În funcție de tematicile existente în programele de examen în vigoare aprobate de Ministerul Educației, în cazul anumitor discipline programul de pregătire se desfășoară pe o perioadă mai scurtă de timp din acest interval. Programul complet, pentru fiecare disciplină, poate fi accesat AICI.

Orarul a fost stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programele de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat. 

Astfel, în intervalul orar 9:00-10:30 se vor desfășura modulele la limba și literatura românăde la 10:45 la 12:15 se vor desfășura, în paralel, cele de disciplinele istorie și matematică, urmând ca, începând cu ora 12:30, să se desfășoare modulele pentru disciplinele aferente celei de-a 3-a probă de la Bacalaureat (biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie, sociologie), de asemenea, în paralel.

Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformei Google Meet, iar pentru fiecare disciplină se va crea și un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Înscrierea pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de Bacalaureat se poate realizat prin intermediul ACESTUI FORMULAR.
Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.Citește și:

Simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea oferi răspuns la întrebarea. Ce materie trebuie eliminată din programa de examen?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii