Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „George Călinescu" din Constanța, premiat cu trofeul Cambridge Assessment English

ro

08 Oct, 2021 18:51 798 Marime text
  • Examenele Cambridge English reprezintă alegerea perfectă pentru a echivala proba de competență lingvistică de la Bacalaureat.
Liceului Teoretic „George Călinescu" din Constanța i-a fost decernatǎ, pe 5 octombrie 2021, distincția onorificǎ „Platinum Member" de cǎtre Cambridge Assessment English, în cadrul unei recepții care a avut loc la reședința Ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble.

Trofeul a fost acordat pentru numărul mare de candidați care susțin examenele Cambridge - KET, PET, FCE și CAE, în cadrul programului de parteneriat cu British Council București si Cambridge Assessment English, program numit Addvantage.

Doar cinci instituții de invǎțǎmȃnt din întreaga țarǎ au fost premiate cu trofeul „Platinum Member”, ce recunoaște meritul centrelor cu experiență în organizarea examenelor și, de asemenea, atestă performanța acestora.

Liceul Teoretic „George Călinescu"  organizeazȃ examene Cambridge din anul 1999, fiind primul centru de examinare din județul Constanța și atrăgând un număr impresionant de candidați în fiecare an.

Interesul crescut din partea candidaților, manifestat an de an, demonstreaă atât seriozitatea și dedicarea profesorilor din catedra de limba engleă de la Liceului Teoretic „George Călinescu", cȃt și importanța obținerii unui certificat Cambridge pentru studiile și carierele viitoare ale tinerilor”, a declarat directorul unității de învățământ, profesorul Eduard Marinescu
 

Cambridge English Qualifications sunt o marcă a excelenței, acceptate în întreaga lume de mii de universități, angajatori și guverne.
 
Examenele Cambridge au ca rezultat o diplomă internațională, care este recunoscută de mii de instituții și angajatori, precum și de Ministerul Educației Naționale din România.

Având în vedere că recunoașterea examenelor de către Ministerul Educației Naționale este, de asemenea, structurată pe nivelurile CECRL, pregătirea pentru examene este pe deplin compatibilă cu programa școlară.
 
Examenele Cambridge English reprezintă alegerea perfectă pentru a echivala proba de competență lingvistică de la Bacalaureat, pentru a studia la universități prestigioase din România sau din afara țării (în special cu C1 Advanced, acceptat aproape peste tot pentru admitere), sau pentru a dovedi nivelul de limba engleză angajatorilor pentru un stagiu profesional sau recrutare.
 
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii