Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:06 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un singur candidat pentru şefia ISJ Constanţa, până acum Isabela Marcu - „Un manager are datoria să asigure ordinea şi calmul“

ro

11 Jul, 2015 00:00 2935 Marime text
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a scos la concurs, pentru a doua oară, funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa, deţinută în prezent, cu delegaţie, de Răducu Popescu. Reamintim că, la concursul organizat în luna februarie a acestui an, dosarele a trei candidaţi constănţeni (Irinela Nicolae - inspector şcolar general adjunct, Anca Dragomir - inspector şcolar de specialitate pentru geografie şi Daniela Blaga - profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“) au fost respinse, pe motiv că erau incomplete.
 
Până vineri, la ISJ Constanţa, doar un singur candidat şi-a depus dosarul. Este vorba despre Isabela Marcu, profesor de ştiinţe economice la Liceul Tehnic „Virgil Madgearu“. Aceasta a candidat şi la concursul organizat în luna mai, însă dosarul său nu a fost validat. Înscrierile mai pot fi făcute inclusiv sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 12.00. „Am constatat că stresul a depăşit acea cantitate normală care este benefică şi pentru elev, dar şi pentru părinte sau profesor în condiţiile implementării unei reforme care se tot prelungeşte. Un bun manager are datoria să asigure, cu prioritate, în viaţa şcolară, ordinea şi calmul. Cauzele problemelor sunt multe şi soluţiile sunt aşteptate de la noi, dascăli şi factori de decizie, consideraţi modele de urmat. Într-o societate aflată în «tranziţie prelungită», elevii noştri trebuie învăţaţi cum să-şi descopere singuri abilităţile, cum să-şi planifice timpul, anii şi viaţa, cum să dobândească ABC-ul relaţionării în public şi cum să fie motivaţi să înveţe pe tot parcursul vieţii în societatea cunoaşterii. Ca profesor economist, strategiile pe care le-am gândit în relaţiile cu părinţii, cu comunitatea şi în special cu colegii vor fi centrate cu prioritate pe dimensiunea umană şi abia apoi pe dimensiunea sarcină“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, prof. ec. Camelia Isabela Marcu.

În ce constă concursul

Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 7 august, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale, din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, ori o recomandare a senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical. Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 6 februarie a acestui an.

Citeşte şi

O nouă strigare pentru şefia ISJ Constanţa: Ministerul Educaţiei anunţă un nou concurs, după eşecul din februarie
 
Ministerul Educaţiei, oficial despre concursul pentru funcţia de inspector şcolar al ISJ Constanţa
 
Trei, Doamne, şi toate trei: Răducu Popescu rămâne şeful ISJ Constanţa până la organizarea unui nou concurs

Ti-a placut articolul?

Comentarii