Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:15 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă strigare pentru şefia ISJ Constanţa Ministerul Educaţiei anunţă un nou concurs, după eşecul din februarie

ro

27 Jun, 2015 00:00 2049 Marime text

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice anunţă scoaterea la concurs, pentru a doua oară, a funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Constanţa. În prezent, această calitate este deţinută, cu delegaţie, de Răducu Popescu.

Reamintim că, la concursul organizat în luna februarie a acestui an, dosarele a trei candidaţi constănţeni (Irinela Nicolae - inspector şcolar general adjunct, Anca Dragomir - inspector şcolar de specialitate pentru geografie şi Daniela Blaga - profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“) au fost respinse, pe motiv că erau incomplete.
 

Dosarele de înscriere se pot depune în perioada 29 iunie - 12 iulie, la sediul ISJ Constanţa, probele de concurs urmând a se desfăşura în perioada 27 iulie - 7 august, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale, din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, ori o recomandare a senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs. Candidatul trebuie să fie apt din punct de vedere medical.
 
Concursul se va desfăşura în baza Metodologiei de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar, modificată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari pot participa şi profesorii care, la data susţinerii concursului, nu au împlinit vârsta standard de pensionare, Ministerul Educaţiei renunţând astfel la condiţia ca participanţii să aibă vârsta cu cel puţin patru ani mai mică decât vârsta legală de pensionare. Ordinul nr. 3.169/2015 al ministrului Educaţiei privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 6 februarie a acestui an.

Contractul de management al inspectorului şcolar general

Contractul de management pe care viitorii inspectori şcolari generali îl vor încheia cu Ministerul Educaţiei nu mai prevede că aceştia trebuie să înainteze spre avizare reţeaua şcolară din raza teritorială propusă de autorităţile administraţiei publice locale. Potrivit contractului, în atribuţiile inspectorului intră, de acum, coordonarea şi controlarea nu numai a activităţii Casei Corpului Didactic, ci şi a Palatului Copiilor, a cluburilor elevilor şi a cluburilor sportive şcolare. De asemenea, inspectorul va avea obligaţia „să dispună constituirea şi actualizarea periodică a bazelor de date existente la nivelul inspectoratului şcolar“, precum şi de „a transmite Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice situaţiile statistice şi orice alte informări în termenele solicitate“. Încetarea contractului de management nu mai intervine odată cu pensionarea.

Citeşte şi

Răducu Popescu nu va da concurs pentru funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa 

Trei, Doamne, şi toate trei
Răducu Popescu rămâne şeful ISJ Constanţa până la organizarea unui nou concurs

Ministerul Educaţiei, oficial despre concursul pentru funcţia de inspector şcolar al ISJ Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii