Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:32 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima probă scrisă a Bacalaureatului la Constanţa 290 de elevi au absentat, alţi doi au fost eliminaţi din examen! (galerie foto)

ro

09 Jul, 2016 00:00 1208 Marime text
Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, s-a încheiat ieri, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.
Probele scrise au început luni, 4 iulie, cu disciplina Limba şi literatura română, urmată, marţi, 5 iulie, de proba de limba şi literatura maternă, la care au participat doi elevi din Constanţa. Miercuri, 6 iulie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării, s-a desfăşurat ieri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
 
La cea de-a treia probă au fost prezenţi 4.436 de candidaţi. Alţi 290 au absentat. De asemenea, doi candidați de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu și Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” care susțineau proba la disciplina Geografie au fost eliminați pentru fraudă (telefon, însemnări, notițe). Aceștia au fost declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Candidatul de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu susţinea examenul la centrul de examinare de la Colegiul de Marină „Alexandru Ioan Cuza“, iar candidatul de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ - la centrul de examen de la Colegiul Energetic Constanţa.
 
Reamintim că şi la cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului un elev care susţinea examenul la Matematică la centrul de la Colegiul Tehnic Energetic a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Acesta avea un telefon mobil asupra sa. Precizăm că elevii eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă nu vor mai putea da Bac-ul decât peste două sesiuni, adică abia în toamna anului viitor!

Continentul Europa, unul dintre subiectele probei la Geografie  

La proba de Geografie, absolvenţii claselor a XII-a au primit un subiect în care li se cerea să vorbească despre Europa şi să precizeze capitalele câtorva ţări din acest continent. Un alt subiect primit la Geografie a inclus un grafic pe baza căruia li se cerea să precizeze care este suprafaţa agricolă a trei ţări.

Subiectul al doilea la disciplina Fizică, cu greşeli  

Elevii care au susţinut proba scrisă la disciplina Fizică au observat o greşeală la subiectul al doilea, la una dintre cerinţele date. Mai exact, în textul problemei se dădea o tensiune între două puncte U, între A şi B, de 30V. Ar fi trebuit să fie însă de -30 V, pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A.
 
„Problema a fost la subiectul de electricitate. Era o discuţie legată de tensiunea între două puncte UAB de 30 de volţi. Din desen însă reiese că trebuia să fie de UAB -30 de volţi, deoarece este o singură sursă. Nu aveau cum să rezolve greşit. Dacă elevii calculează după toate legile fizicii, la un moment dat, o rezistenţă va avea valoare negativă. De aici trebuia să deducă că tensiunea UAB este de minus 30 de volţi. Nu pot să spun că este o greşeală. Indiferent ce au urmărit autorii, aparenta inabilitate rezultă din calcule. Oricum, este un examen de Bacalaureat“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, profesorul de fizică Ion Băraru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.

Primele rezultate, pe 12 iulie 

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
 
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate pentru intervalul 18 - 22 iulie. În perioada 16 - 17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 17 - 19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în intervalul 18 - 19 august este programată evaluarea competenţelor digitale.
 
Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată, la 23 august, de cea la limba şi literatura maternă, la 24 august, de proba obligatorie a profilului şi la 26 august, de proba la alegere a profilului şi specializării.
 
Primele rezultate vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În perioada 30 - 31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
 
Citeşte şi
 
Între ecuaţii şi evoluţia României postbelice Elevii au susţinut Matematica şi Istoria. Unii au răsuflat uşuraţi, alţii, ba (documente)
 
„Degeaba ne-au speriat“ Prima probă scrisă a BAC-ului, fără mari bătăi de cap pentru candidaţii din Constanţa (galerie foto+documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii