Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre admiterea la UMC Calendarul înscrierilor, oferta educaţională şi valoarea taxelor anuale

ro

04 Jun, 2014 00:00 18073 Marime text
Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) dă startul admiterii pentru anul universitar 2014-2015, la mijlocul lunii iulie. Viitorii studenţi sunt aşteptaţi să se înscrie în perioada 14 - 21 iulie, între orele 9.00 şi 15.00. Examenul se va desfăşura pe data de 23 iulie. Taxa de înscriere este de 150 de lei.

La UMC se organizează examen de admitere pentru următoarele trei cicluri: studii de licenţă pe locuri subvenţionate şi cu taxă, cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă, studii de masterat, pe locuri subvenţionate şi cu taxă, cu frecvenţă, precum şi studii de doctorat, pe locuri subvenţionate, cu taxă şi cu frecvenţă.

Studiile de licenţă pentru învăţământul universitar cu durata de patru ani sunt organizate pentru domeniile Inginerie marină şi navigaţie, Inginerie electrică, Ingineria mediului, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, precum şi Inginerie şi management. Pentru ocuparea locurilor la forma de învăţământ cu frecvenţă, finanţate de la buget, la toate specializările se susţine proba scrisă de verificare a cunoştinţelor. Aceasta constă într-un test-grilă la disciplina Algebră şi elemente de analiză matematică. Pentru ocuparea locurilor la forma de învăţământ cu frecvenţă, cu taxă, la toate specializările, departajarea candidaţilor se face în funcţie de media obţinută la Bacalaureat. Pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, cu taxă, criteriul prioritar este deţinerea carnetului de marinar, urmat de media examenului de Bacalaureat. La sfârşitul anului I de studii, se va face un clasament al studenţilor, în funcţie de media notelor obţinute în primul an. Respectând proporţia locurilor pe programe de studii, studenţii care au obţinut medii mari vor avea parte, în următorul an de studiu, de scutirea de la taxa de studii, fiind finanţaţi de UMC. Procedeul se va repeta la sfârşitul fiecărui an de studiu, până la finalul ciclului de studii. Absolvenţii de liceu cu diplomă de Bacalaureat care au obţinut la fazele naţionale sau internaţionale ale olimpiadelor şcolare de matematică, fizică, chimie sau la discipline cu profil tehnic, conform specializărilor universităţii, premii şi distincţii, pot fi înmatriculaţi la cerere, fără să susţină proba scrisa de verificare a cunoştinţelor, în limita numărului de locuri finanţate de universitate, în domeniul de studiu corespunzător disciplinei la care au fost distinşi.

Valoarea taxelor

La Facultatea de Navigaţie şi transport naval, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Navigaţie şi transport maritim şi fluvial, taxa este de 3.200 de lei pe an. Cei care optează pentru Facultatea de Navigaţie şi transport naval, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Navigaţie şi transport maritim şi fluvial (în limba engleză), taxa este de 4.500 de lei pe an. Viitorii studenţi ai Facultăţii de navigaţie şi transport naval, domeniul Inginerie şi management, specializarea Inginerie economică în domeniul transporturilor, vor scoate din buzunare câte 3.000 de lei pe an. La Facultatea de Electromecanică navală, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Electromecanică navală, taxa anuală este de 3.000 de lei. Cei care se vor înscrie la Facultatea de Electromecanică navală, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Electromecanică navală (în limba engleză), vor achita o taxă anuală de 3.800 de lei. Câte 3.000 de lei pe an vor plăti cei care vor deveni studenţi la: Facultatea de Electromecanică navală, domeniul Inginerie electrică, specializarea Electromecanică, Facultatea de Electromecanică navală, domeniul Inginerie electronică şi telecomunicaţii, specializarea Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii, dar şi la Facultatea de Electromecanică navală, domeniul Ingineria mediului, specializarea Ingineria şi protecţia mediului în industrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii