Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se suplimentează banii pentru învățământul constănțean! Mai multe grădinițe vor fi reabilitate

ro

27 May, 2023 12:33 1156 Marime text
foto: Pexels
Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, vineri, 26.05.2023.

Ședința s-a desfășurat prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință și au fost prezenți 27 de consilieri.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat mai multe proiecte care au vizat învățământul constănțean care au fost ulterior aprobate.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 255/2023 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 45”.

Un alt proiect aprobat ce vizează învățământul constănțean este proiectul de hotărâre nr. 254/2023 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădinița cu program prelungit nr. 53, Constanța”.

A fost aprobat și proiectul de hotărâre nr. 250/2023 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Tehnologic Tomis- corp Cantină și corp Ateliere” .

Facem precizarea că s-a suplimentat poziția nr.2 ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program Prelungit Amicii Constanța” cu suma de 63.000 de lei, prin proiect FEDR.

Grădinița cu program prelungit “Amicii” a fost modernizată, în luna marie a acestui an. Lucrările s-au realizat în mod unitar pe întreaga clădire cu respectarea normelor referitoare la rezistență, stabilitate, securitate la incediu, igienă și sănătate.

Principalele lucrării de intervenție care s-au realizat asupra imobilului: termoizolarea fațadei și a acoperișului tip terasă; crearea unui spațiu adecvat pentru primirea și trierea preșcolarilor, la intrarea în clădire; dotări echipamente de specialitate; realizarea de 2 accese suplimentare în clădire pentru evacuarea eficientă a persoanelor; crearea/adaptarea intrărilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și alte măsuri de dezvoltare durabilă; realizarea unei scări exterioare pe structura metalică destinată evacuării copiilor și a personalului de specialitate; reamenajarea grupurilor sanitare;recompartimentarea zonei de preparare a mesei în vederea eficientizării ei; amenajarea unui izolator cu grup sanitar propriu la parter, la intrarea principală după zona de triere preșcolari; înlocuirea completă a instalațiilor electrice, sanitare si termice.

Sălile de curs au fost dotate cu mobilier, a fost renovat cabinetul medical și bucătăria grădiniței.

Vești bune pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța

În ceea ce privește studii și proiecte în învățământul constănțean, se suplimentează poziția 33 din cadrul ședinței CL, denumită "Elaborare documentație tehnico-economică (audit energetic, expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE și altele) aferentă obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 37, Constanța", cu suma de 290.000 lei prin proiect PNRR.


Un liceu din Constanța, reabilitat din bugetul local

A fost creată "Elaborarea documentației tehnico-economice (audit energetic, expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, cerere de finanțare și altele) aferenta obiectivului de investiții "Creșterea eficientei energetice a imobilului Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin, Constanța" cu suma de 340.000 lei, prin buget local.


Vești bune și pentru cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială nr. 11, Dr. Constantin Angelescu din Constanța

Este vorba despre "Elaborarea documentației tehnico-economică (audit energetic, expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, cerere de finanțare și altele) aferente obiectivului de investiții "Creșterea eficientei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 11, Dr. Constantin Angelescu, Constanța" cu suma de 340.000 lei de la buget local.

Deasemenea, se lucrează la "Elaborarea documentației tehnico-economică (audit energetic, expertiza tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, cerere de finanțare și altele) aferentă obiectivului de investiții "Creșterea eficienței energetice a imobilului Grădnița nr. 33 Constanța, cu suma de 340.000 lei din bugetul local.

Se lucrează și la "Elaborarea documentației tehnico-economice (audit energetic, expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic și topografic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, cerere de finanțare și altele) aferentă obiectivului de investiții "Creșterea eficienței energetice a imobilelor Grădinița cu program normal Zubeyde Hanim si Grădinița cu program normal Tom Degețel, Constanța" cu suma de 340.000 lei din bugetul local.

În concluzie, alocația bugetară se suplimentează cu 1.740.000 lei astfel: se suplimentează cu 290.000 lei proiecte PNRR, se suplimentează cu 63.000 lei proiecte FEDR, se suplimenteaza cu 1.387.000 lei bugetul local.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:

Cazul reabilitării Grădiniței Amicii, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii