Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante de la Primăria Constanța despre situația lucrărilor de la Grădinița cu Program Prelungit Amicii din Tomis Nord

ro

03 Feb, 2023 08:37 1409 Marime text
Foto: Primăria ConstanțaPrimăria municipiului Constanța transmite printr-un comunicat de presă că toate unitățile de învățământ care sunt reabilitate cu fonduri europene trec prin mai multe etape obligatorii.

„Înainte de demararea lucrărilor, în faza de proiectare, funcționarii din cadrul Directiei de Fonduri Europene din cadrul Primăriei fac împreuna cu arhitecții vizite la fiecare obiectiv. Scopul acestor vizite este de a evalua situația obiectivelor ce urmează a fi renovate. În aceste grupuri de lucru sunt cooptați toți directorii și administratorii unităților de învățământ care fac obiectul reabilitării. Acestora le sunt explicate condițiile din contactul de proiectare și se stabilesc amănunte conform normelor de rezistență, stabilitate, securitate la incediu, educație, igienă și sănătate. Printr-o astfel de procedură a trecut și imobilul unde funcționează Grădinița ”Amicii”“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


În prezent, lucrarea nu este recepționată și nici predată către beneficiar. Lucrările au ajuns la faza de dotare a sălilor de curs, a bucătăriei și a cabinetului medical cu mobilier nou și echipamentele tehnice necesare aducerii spațiilor la standardele din proiect.

„Conducerea grădiniței ”Amicii” a cerut menținerea unor piese vechi de mobilier în bucătăria unității. Din aceasta cauză, alte piese de mobilier au fost relocate în alte spații.

Arhitectul, prin dispozițiile dirigintelui de șantier, a modificat proiectul de arhitectură pentru a menține piesele de mobilier de bucătărie vechi și a integra aparatura Horeca nou achiziționata în spațiile existente.

Cu privire la aparatura Horeca achiziționată în cadrul proiectului, conducerea grădiniței nu a avut obiecțiuni în faza de proiectare la care a participat. Menționăm că proiectul a fost demarat în anul 2019 și are valoarea de 6.057.289,73 lei, finanțare de la Uniunea Europeană prin programul POR“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii