Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curat sprijin al educaţiei! Şcolile închiriază spaţii, iar 50 de procente revin Consiliului Local

ro

22 Feb, 2018 00:00 5453 Marime text
Zilele acestea, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ din Constanţa organizează licitaţie pentru închirierea sălii de sport şi a chioşcului alimentar, în fapt, cum aveam să aflăm de la prof. Corina Custurea, directorul unităţii de învăţământ, un demers legal şi de... uzanţă.
 
„Sala de sport este şi actualmente închiriată cu licitaţie unor cluburi private de baschet, de tenis, volei. Licitaţia a avut loc în anul 2013, conform unei hotărâri a Consiliului Local Constanţa, prin care unităţile de învăţământ pot licita, în afara procesului instructiv-educativ, spaţiile libere, pentru activităţi cu caracter educativ, sportiv ş.a.m.d. La vremea respectivă, am organizat licitaţiile după ce Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) a făcut evaluarea spaţiilor şi ne-a impus un preţ minim de închiriere. Sălile au fost închiriate cu contracte pe trei ani, urmând să fie prelungite dacă nu există probleme“, afirmă prof. Custurea.
 
Însă HCL 122 a fost revizuită acum doi ani, prin 2016, aşa încât ar fi trebuit să vină din nou ANEVAR. Evaluatorii au venit însă abia în decembrie 2017 - ianuarie 2018, au reevaluat cele două spaţii de la Şcoala nr. 43, s-au stabilit preţuri noi, iar acum se organizează din nou licitaţia spaţiilor.
 
Pe tema acestor licitaţii, în unităţile de învăţământ au existat discuţii destul de aprinse în mandatul „generalului“ Răducu Popescu, întrucât fusese şi consilier local în acelaşi timp cu... stabilirea celor 50% din valoarea chiriilor, procent care se duce automat la bugetul local. Întrebată dacă mai există această prevedere, prof. Custurea a precizat: „Există, în ideea de a-i sprijini pe colegii care nu au posibilitatea să închirieze. Acest procent ni s-a spus că este gestionat către alte unităţi şcolare care au nevoie. Sau şi noi, dacă avem nevoie să primim toţi banii necesari“.
 
Astfel de spaţii supuse închirierii mai există şi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, unde sala de sport „produce“ considerabil, dar jumate revine Consiliului Local, sau la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii