Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris Holding Zeci de de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand" au vizitat stația de sortare și reciclare (FOTO)

ro

25 May, 2023 17:14 1322 Marime text


70 de elevi de la Școala Gimnaziala Nr. 43 "Ferdinand", au vizitat stația de sortare și reciclare, informează reprezentanții Polaris Holding

Ieri, Polaris Holding a început ziua alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 43 “Ferdinand” , coodonați de doamnele învățătoare Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana.

În cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”, copiii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează zilnic. Mai exact, copii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

Informațiile pe care le-au primit 

Deșeurile care sunt transportate la stație, nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită din amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu se pot recicla pentru că nu au fost colectate corect. Deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori. PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatori finali.

Folia LDPE este transformată, la stație, în saci menajeri, astfel elevii au putu vedea cum se închide circuitul economic. 
 
Pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili.


Mulțumim pentru vizită elevilor și cadrelor didactice!, a mai transmis sursa citată. 



foto: Polaris M Holding
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii