Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte elevi din Constanţa, cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională

ro

28 Jun, 2014 00:00 4281 Marime text
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, 68,25% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională: 72,75%, la disciplina Limba și literatura română și 70,40%, la Matematică. De asemenea, 205 elevi au obținut nota 10 la Matematică, iar alţi 12, la Limba și literatura română. Elevii nemulţumiţi de note au depus, tot ieri, contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie. Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, în care media generală de la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 75%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a şi a VIII-a contează în proporţie de 25%.

Cine sunt cei şapte elevi

Patru elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ au obţinut media 10 pe linie. Este vorba despre Horia Băran, Maria Alexandra Dumitriu,  Ferda Memet şi Claudiu Mihai Popa. De asemenea, Ioana Ilie, şefă de promoţie la Şcoala „Remus Opreanu“, a obţinut nota 10 la ambele probe ale Evaluării Naţionale, ca şi Lia Cristina Popescu, de la Şcoala „Dimitrie Cantemir“, şi Sorina Ioana Milea, de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“. Alţi 40 de elevi au fost notaţi cu medii peste 9,70 la Evaluarea Naţională, potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Mulţumesc tuturor profesorilor şi directorilor implicaţi în desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru organizarea impecabilă a examenului şi sunt convins că toţi elevii care au învăţat şi au fost consecvenţi pe parcursul celor patru ani de studiu au reuţit să obţină notele dorite”, a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii