Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Trupa de teatru a Şcolii „Mihai Viteazul“, premiată la trei festivaluri naţionale şi internaţionale de artă (galerie foto)

ro

13 Jun, 2014 00:00 4592 Marime text
Trupa de teatru „Medieville“ a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanţa a obţinut trei distincţii la concursurile şi festivalurile de profil. Astfel, tinerii artişti și-au adjudecat locul II la Festivalul Internaţional de Artă pentru Elevi şi Studenţi „Theatrum mundi“, Arad, ediţia a X-a, locul III la Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineret „Primavera”, Sinaia, ediţia a VII-a, şi menţiune la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „Alter Ego“, Turda, ediţia a XII-a.

Trupa de teatru „Medieville“ a fost înfiinţată la începutul anului şcolar 2013 - 2014, de profesoara Camelia Cantaragiu, fiind alcătuită din elevi din clasele 5C, 7B şi 7C: Otilia Buciuneanu, Andrei Giurgea, Cristina Lumezeanu, Tiberius Zavelea, Alina Ichim, Maria Geani, Olga Satnoianu, Beatrice Vidru, Robert Siniuc, Andreea Ciolache, Alexandra Butcaru şi Teodora Fuduli. Spectacolul prezentat la concursuri s-a intitulat „Crăiasa zăpezii“, o adaptare modernă a poveştii lui H. C. Andersen, realizată cu sprijinul actorului Tiberiu Roşu. „Dintre toate rezultatele obţinute, cel mai drag le este elevilor premiul III obţinut, pe 8 iunie, la Festivalul «Primavera» de la Sinaia, deoarece competiţia a fost una destinată elevilor de liceu, «Medieville» fiind singura trupă de gimnaziu participantă“, ne-a dezvăluit profesoara Camelia Cantaragiu. „Când am intrat pe scenă, am avut emoţii, pentru că eram cei mai mici de acolo. La final, am scăpat de ele, deoarece aplauzele ne-au făcut să ne simţim bine. Până şi juriul s-a ridicat în picioare. A fost minunat“, a declarat  Otilia Buciuneanu. „A fost o experienţă uimitoare. Am învăţat multe… Am învăţat că teatrul se bazează pe adevăr, emoţie şi sinceritate“, spune Beatrice Vidru. „Ne-au impresionat conferințele motivaţionale susținute de actori sau de personalităţi consacrate ca Andi Moisescu, Andrei Păduraru şi alţi membri ai juriului, atelierele de teatru, lansările de carte“, au mărturisit Cristina Lumezeanu, Andrei Giurgea şi Maria Geani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii