Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii protestează la Liceul Telecom din Constanța. Motivul este numirea directorului prin detașare. Ce spune inspectoratul

ro

05 Jan, 2022 00:00 2779 Marime text
  • Profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța se arată revoltați de numirea în post a unui director care ar fi pierdut examenul pentru funcție
  • ISJ Constanța spune că a promovat concursul pentru funcția de director la Liceul Virgil Madgearu
 
 
Profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța se arată revoltați de numirea în post a unui director care ar fi pierdut examenul pentru funcție. În acest sens, pe 4 ianuarie 2022, au organizat un protest pe treptele instituției școlare, unde au participat în jur de 30 de cadre didactice. Restul profesorilor au ținut orele, pentru a nu fi influențat actul de învățare.
 
Aceștia au menționat faptul că „protestează vehement” împotriva deciziei Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar dacă vor fi nevoiți, nu vor participa la ore până când autoritățile nu vor reveni asupra celor menționate. Au transmis, totodată, un memoriu către inspectorat, prin care cer ca să fie numit director al liceului profesorul Mihai Coiciu, care, conform datelor furnizate de portalul ISJ, ar fi fost detașat la Liceul Pontica, post pe care l-a refuzat. În memoriu este precizat că în documentele puse la dispoziție de inspectorat „figurează ca director al unității de învățământ Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța doamna Năstase I. Aurelia, profesor titular la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Constanţa, și la pagina 3, poziția 80 unde figurează ca director al Liceului Tehnologic Pontica Constanța domnul Coiciu D. Mihai, profesor titular la Liceul Tehnologic Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa”.


 
Ceea ce au prezentat în memoriu, au susținut și pe treptele liceului. Profesorii au transmis, ca mesaj de bază, faptul că „De la bun început, vă informăm că RESPINGEM cu fermitate orice altă propunere de echipă managerială pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, în afară de varianta Coiciu Mihai ca director și Guraliuc Daniela Elena ca director adjunct, aceasta fiind echipa pe care o agreem și pe care o susținem în unanimitate, echipă care a reușit să preia și gestioneze cu succes vasta activitate managerială care o presupune liceul nostru”.
 
„Doamna numită a demonstrat că nu deține informații de bază despre școala noastră. Toate acest afirmații ne-au demonstrat că nu poate aduce un plus valoare”, precizează profesoara Claudia Dumitrache. „Liceul are director susținut de întreg colectivul școlii. Nu este vorba de salvarea unui liceu în paragină”, spune Liliana Bârlădeanu, profesor în cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.
 
„Este bine ca lucrurile să nu fie destabilizate. Ne dorim ca lucrurile să rămână așa până când o să fie un concurs. Dar să fie conform legii”, a spus profesorul Alina Ioan. Anda Neacșu, profesor, spune că va susține actuala echipă managerială, nu cea detașată de inspectorat. O parte din declarațiile profesorilor pot fi ascultate în filmarea de mai jos:
 

 
 
Totodată, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspector Sorin Mihai a făcut următoarele precizări:

„Ca urmare a organizării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, funcția de director al Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța a fost declarată vacantă. Conform articolului 27, aliniatul 2, din Metodologia de concurs aprobată prin ordin de ministru nr. 4597 din 2021, prioritate la ocuparea funcțiilor rămase vacante după ocuparea concursului au persoanele care au promovat concursul. Doamna profesoară Aurelia Năstase a promovat concursul obținând notă peste 7 la proba scrisă și notă peste 7 la proba interviu susținută pentru funcția de director de la Liceul Economic Virgil Madgearu din Constanța. Cerera ei de a ocupa prin detașare în interesul învățământului funcția de director la una dintre unitățile de învățământ unde au fost declarate vacante aceste funcții are prioritate”.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 
Citește și

LIVE TEXT. Constanța Protest la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. Cadrele didactice, nemulțumite de noul director (GALERIE FOTO și VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii