Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Constanța Protest la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. Cadrele didactice, nemulțumite de noul director (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

04 Jan, 2022 09:53 8253 Marime text
  • Profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța se arată revoltați de numirea în post a unui director care ar fi pierdut examenul pentru funcție.
  • În acest context, cadrele didactice rup tăcerea, fiind prezente marți dimineață, 4 ianuarie, de la ora 09.30, în fața școlii.

Aceștia menționează faptul că „protestează vehement” decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar dacă vor fi nevoiți, nu vor participa la ore până când autoritățile nu vor reveni asupra celor menționate.


 
Scrisoarea cadrelor didactice din cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța

„CĂTRE INSPECTORATUL ȘCOLOAR JUDEȚEAN CONSTANȚA

În atenţia domnului Inspector Şcolar General prof. Sorin MIHAI
 
Inspector şcolar general adjunct prof. Floriana PETRE
Departamentul Management Instituţional
Departamentul Mangementul Resurselor Umane
Departamentul învăţământ profesional şi tehnic
 
Referitor la documentul publicat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța nr. 7572A/22.12.2021 care cuprinde lista cu cadrele didactice detașate în funcțiile rămase vacante după concurs, de director / director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Constanța, aprobată în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța în data de 22.12.2021, vă facem cunoscut că corpul profesoral al Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța întrunit în ședință extraordinară în data de 23.12.2021 PROTESTEAZĂ VEHEMENT la numirea propusă la pagina 3, poziția 84, unde figurează ca director al unității de învățământ Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța doamna Năstase I. Aurelia, profesor titular la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Constanţa, și la pagina 3, poziția 80 unde figurează ca director al Liceului Tehnologic Pontica Constanța domnul Coiciu D. Mihai, profesor titular la Liceul Tehnologic Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa.
 


De la bun început, vă informăm că RESPINGEM cu fermitate orice altă propunere de echipă managerială pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, în afară de varianta Coiciu Mihai ca director și Guraliuc Daniela Elena ca director adjunct, aceasta fiind echipa pe care o agreem și pe care o susținem în unanimitate, echipă care a reușit să preia și gestioneze cu succes vasta activitate managerială care o presupune liceul nostru.
 
În susținerea celor menționate, vă reamintim că doamna Aurelia Năstase a fost declarată RESPINSĂ conform listei cu rezultatele finale ale tuturor candidațior participanți la proba de interviu din cadrul Concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu nr. 7361A/ 10.12.2021, pagina a șasea, poziția a opta de pe pagina respectivă, iar faptul că domnia sa a obținut notă de trecere la examenul scris nu justifică numirea sa în funcție de conducere a liceului nostru. SUBLINIEM că nota obținută la proba de interviu, probă monitorizată audio-video, care poate fi probată la orice moment, cu acordul organizatorului concursului, a fost 6,60, iar media totală obținută de doamna Năstase Aurelia a fost 6,80, nota minimă de promovare a concursului fiind 7,00.
 
Din moment ce proba de interviu este concepută a fi particularizată pentru unitățile de învățământ, prin obținerea acestei note doamna Năstase NU A ÎNDEPLINIT criteriile de bază solicitate de comisia de examen și, prin urmare, NU ESTE PERSOANA POTRIVITĂ pentru preluarea atribuțiilor manageriale ale liceului nostru. În susținerea acestei idei menționăm Articolul 27 alineatul (2) care precizează că “Prioritate la ocuparea funcțiilor rămase vacante după organizarea concursului au persoanele care au promovat concursul.”
 
În cadrul consiliului profesoral extraordinar de astăzi, 23.12.2021 au luat cuvântul și cele două cadre didactice care au făcut parte din comisia de interviu din cadrul concursului de director / director-adjunct din data de 16.11.2021 și care au descris situațiile pentru care doamna Năstase Aurelia nu a obținut un punctaj de promovare a concursului pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

Toate acestea vin în susținerea afirmației că există o lipsă de experiență a doamnei Năstase Aurelia în gestionarea problemelor din cadrul unui liceu de talia Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, iar numirea sa în funcție managerială nu ar produce decât dezechilibru și insecuritate, atât în relațiile cu elevii, PRINCIPALII BENEFICIARI ai actului nostru didactic, cât și cu agenții economici, parteneri fără de care noi ca și liceu tehnologic nu putem funcționa, toate acestea acumulându-se într-un regres notabil pentru liceul nostru.
 

Mai mult decât atât, este total nejustificată detașarea unui cadru didactic titular al Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța – domnul Coiciu Mihai - ca director în altă unitate școlară (Liceului Tehnologic Pontica Constanța) atâta timp cât postul pe care îl ocupă în prezent NU A FOST OCUPAT PRIN CONCURS și este vacant conform listei publicate de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanța pe forum la secțiunea Management Educațional pe data de 17.12.2021, listă cu nr. 7486A/2/17.12.2021, la poziția 89, pagina 6. La fel de nejustificată este și numirea doamnei Aurelia Năstase, titular în altă unitate de învățământ, ca director la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.
 
 
În plus, experiența dovedește clar că atunci când directorii unei unități de învățământ sunt cadre didactice din acea unitate de învățământ, managerierea decurge mult mai ușor, ei fiind familiarizați atât cu provocările ce se pot ivi, cât și cu tipul respectiv de cultură organizațională.


Acest fapt s-a probat în lunile anterioare de școală cu echipa managerială în funcție, echipă pe care o SUSȚINEM ÎN UNANIMITATE, drept pentru care NU SUNTEM DE ACORD cu schimbarea efectuată de Inspectoratul Școlar General Constanța fără o informare prealabilă, fără consultarea consiliului profesoral și la un moment total inoportun, când toată lumea se pregătește de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului”UPDATE

Aproximativ 30 de profesori au ieșit pe treptele liceului, restul își țin cursurile. 

„Doamna numită a demonstrat că nu deține informații de bază despre școala noastră. Toate acest afirmații ne-au demonstrat că nu poate aduce un plus valoare”, precizează profesoara Claudia Dumitrache. 


Ea a mai afirmat că inspectoratul nu a oferit un răspuns care să le satisfacă cerințele.

„Liceul are director susținut de întreg colectivul școlii. Nu este vorba de salvarea unui liceu în paragină”, spune Liliana Bârlădeanu, profesor în cadrul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații.


Anda Neacșu, profesor, spune că va susține actuala echipă managerială, nu cea detașată de inspectorat.


Sursa foto și video: ZIUA de Constanța

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii