Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:34 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probele scrise ale Bacalaureatului de toamnă au început cu stângul Opt constănţeni, eliminaţi pentru fraudă. Alţi 220 au absentat

ro

25 Aug, 2015 00:00 1647 Marime text
Prima probă scrisă, la Limba şi literatură română, din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, a început cu stângul pentru opt candidaţi constănţeni, care au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă (telefoane mobile, materiale nepermise, mijloace electronice de comunicare). Trei dintre cei opt elevi eliminaţi susţineau examenele la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, doi, la Colegiul Economic Mangalia, doi, la Liceul Teoretic Murfatlar şi unul la Liceul Teoretic „N. Bălcescu“. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
 
În perioada 24-28 august, se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, prima probă fiind la disciplina Limba şi literatura română.
 
La nivelul judeţului Constanţa, 1.300 de candidaţi s-au înscris la susţinerea celor trei probe scrise. Potrivit ISJ Constanţa, ieri, 1.049 de candidaţi au participat la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea a doua, iar 220 de candidaţi au absentat.
 
Astăzi, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă. Patru candidaţi au dreptul să susţină proba la Limba şi literatura turcă, urmând ca miercuri, 26 august, 1.390 de candidaţi să susţină proba la alegere a profilului şi specializării, după cum urmează: Matematică - 1.237 şi Istorie - 153.
 
Primele rezultate se vor afişa pe 31 august, până la ora 12.
 
În intervalul orar 12.00 - 16.00, candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii.
 
Ulterior, pe 1 şi pe 2 septembrie, acestea vor fi rezolvate, lucrările fiind reevaluate de o altă comisie, iar pe 3 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale.
 
La nivelul judeţului Constanţa, au fost înfiinţate şapte centre de examen: Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Liceul Tehnic „Tomis“, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar, Colegiul Economic Mangalia. Lucrările scrise vor fi corectate în alte judeţe decât cele din care provin. Astfel, conform Ordinului MECS nr. 4265/2015, în sesiunile anului 2015, evaluarea iniţială a lucrărilor scrise susţinute de candidaţii la examenul de Bacalaureat dintr-un judeţ se realizează în alt judeţ/municipiul Bucureşti, stabilit de Comisia Naţională de Bacalaureat.
 
Reamintim că, în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, au fost prezenţi 6.066 de candidaţi, dintre care 3.431 (56,56%) au fost declaraţi „promovaţi“, iar 23 au fost eliminaţi pentru fraude. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Comparativ cu acest an, în sesiunea august-septembrie 2014 au fost prezenţi 2.268 de candidaţi, eliminaţi - 30, declaraţi promovaţi - 403 (17,77%).

Citeşte şi

Emoţii la Bac-ul de toamnă: Liceenii susţin la această oră proba scrisă la limba şi literatura română

Luni începe sesiunea de toamnă a bac-ului

Emoţii pentru peste 2.000 de constănţeni: Azi începe a doua sesiune a Bacalaureatului 2015

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii