Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba scrisă a Titularizării 2020 se desfășoară în cinci centre de concurs 1001 profesori speră să-și găsească „stabilitatea” în 53 de discipline

ro

29 Jul, 2020 00:00 1297 Marime text

Astăzi, în cinci centre de concurs are loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020.
Proba scrisă va începe la ora 9:00, în cinci de centre de concurs (și două subcomisii), cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.
Centrele de concurs sunt: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (subcomisie Corp B), Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (subcomisie Școala Gimnazială nr. 38 „D. Cantemir” Constanța).


Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 1001 candidați, dintre care 148 de candidați provin din promoția curentă. Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.


Subiectele și baremele de evaluare pentru cele 53 de discipline de concurs (susținute la nivelul județului Constanța) sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.


Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.


Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.


Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.


Ne dorim ca acest concurs să se desfășoare cu maximă responsabilitate și asumare din partea candidaților. Comisiile de organizare din cele cinci unități de învățământ, formate din cadre didactice, directori și inspectori școlari au pregătit spațiile de concurs, astfel încât să fie asigurate toate măsurile de protecție specifice situației epidemiologice actuale”, a afirmat Floriana Petre, inspector școlar general adjunct.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii