Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” Locul I pentru „ecranizarea” cărții „Tropice Tâmpe”, semnată Florin Bican

ro

20 May, 2019 10:23 2760 Marime text

Peste 1.000 de elevi de liceu şi gimnaziu din 27 de judeţe din România şi din trei oraşe din Republica Moldova, atât de liceu, cât şi de gimnaziu s-au înscris la cea de a IV-a ediţie a Festivalului concurs de book-trailere Boovie, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Focşani.

Cărţile după care elevii au avut de făcut un trailer au fost scrise anul acesta numai de scriitori români, scopul acestui festival fiind acela de a-i încuraja pe elevi să citească şi în acelaşi timp să îşi dezvolte creativitatea.

Organizatorii acestui eveniment au fost Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret" Focşani şi „Asociaţia Grow Up Project" Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Co-organizator al Festivalului este Consiliul Local, iar partenerul principal a fost Primăria Municipiului Focşani.

În cadrul festivalului s-au acordat diverse premii în bani pentru câştigători, invitaţii la BookFest şi la o emisiune de televiziune de profil, cărţi şi premii din partea sponsorilor.

Dacă echipa „Infine" de la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani a câştigat Marele Premiu al Festivalului Boovie 2019, cu un trailer realizat după cartea „Vara în care mama a avut ochii verzi" a scriitoarei Tatiana Ţibuleac, la „gimnaziu", Şcoala gimnazială 18 „Jean Bart" Constanţa a obținut premiul I, cu trailerul realizat după cartea lui Florin Bican, „Tropice Tâmpe”, pe care îl puteți viziona accesând link-ul de mai jos.

Trailerul TROPICE TÂMPE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii