Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:45 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Post Scriptum“ Evaluarea Naţională 2018. Cu media 8,19, a fost admis la Colegiul „Mircea“

ro

30 Jul, 2018 00:00 3405 Marime text
Când părea că nu ar mai fi prea multe de spus despre admiterea în licee sesiunea 2018, iată că nu am putut trece cu vederea norocul ce a dat peste un absolvent al Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, care, în urma repartizării computerizate, ar fi trebuit să intre la toamnă la o clasă a IX-a bilingv-filologie la Liceul Teoretic „George Călinescu“, dar...
 
La o săptămână de la repartizarea computerizată, conform calendarului de desfăşurare a admiterii în clasa a IX-a, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a întrunit Comisia judeţeană de admitere care a analizat situaţiile speciale apărute în sesiunea 2018.
 
Aşadar, au fost aprobate 42 de cazuri speciale, între care se solicitau 18 „apropieri de domiciliu”, patru „erori de cod”, dar şi 11... „gemeni” îşi aduceau fraţii în aceeaşi unitate de învăţământ cu cel mai bun dintre ei. Aşa se face că elevul mai sus amintit, deşi cu media 8,19 de admitere, i s-a aprobat să fie înmatriculat la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, la secţia ştiinţe sociale, unde ultima medie de intrare a fost 9,42. Ăsta da noroc!

133 de locuri disponibile pentru septembrie, în Constanţa

Pe 18 iulie au fost făcute publice locurile rămase libere în judeţul Constanţa, iar în municipiu am numărat 68 de locuri la colegii tehnice, respectiv 65 de locuri la licee tehnologice. Cele mai multe locuri disponibile sunt la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (45), apoi la Colegiul Energetic (30), La Colegiul Tehnic „Pontica” (27), la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” (15), Colegiul Tehnic „Tomis” (11) şi Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” (5).
 
Nerepartizaţi din prima etapă rămăseseră 40 de elevi din mediul rural. La seral şi fără frecvenţă mai sunt disponibile 183 de locuri, după ce într-o primă etapă s-au înscris 132 de elevi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dinu Luca Constantin 31 Jul, 2018 11:32 Dupa anularea lucrarii de 2 ori in timpul examenului la matematica pe considerente derizorii ( pentru un " T" ingrosat si pentru un nr. atasat la initialele scoalii de provenienta in loc de atasarea lui la centrul de examen-motive de fraudare?!!), eleva a picat la CNMB cu aceeasi medie cu ultima intrata : 9:42 departajata doar de media de evaluare. Din urmarea acestui esec, au inceput aparitii de comportament printre care si inchiderea in sine a elevei. In urma acestui aspect ne-am indreptat catre un psiholog care a concluzionat o reactie acuta de stress de intensitate moderata, cu recomandarea de integrare in grupul vechi de apartenenta scolara conform rezultatelor obtinute.In cele din urma am fost la inspectoratul scolar judetean si am depus o cerere de transfer de la liceul Taian la liceul Mircea cel Batran- pe caz special, cu mentiunea de transfer in caz de eliberare a unor locuri la CNMB prin nedepunerea dosarului de incriere.Bineinteles, nu am avut castig de cauza, cum au avut cazul special de gemeni, care vor trai nedespartiti pana la adanci batraneti - aceeasi facultate, acelasi loc de munca, vor locui sub acelasi acoperis, ,,,,etc. Intre timp s-au eliberat 2 locuri prin retragerea unor elevi care au optat pentru un liceu privat.Prin natura notei obtinute la examen, fiind PRIMA respinsa ar trebui sa poata obtine transferul cu inceputul anului scolar. In acest sens, azi voi depune o cerere la inspectorat.Din pacate legea de admitere mai are unele lacune , precum si organizarea admiterii in sensul de anulare a lucrarilor fara un temei plauzibil.
  • Velma 30 Jul, 2018 14:14 Si de ce nu se publica numele celor care au invocat "caz special"? De ce se tine totul secret? Vad ca de pe site-ul admitere edu a si disparut repartizarea computerizata a copiilor pe anul 2018, desi anii precedenti au ramas... Fapt ce te duce la concluzia ca aceste cazuri speciale sunt ARANJAMENTE
  • Xxx 30 Jul, 2018 12:36 Scoala 28 se numeste Dan Barbilian...