Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:51 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 5.500 de elevi constănţeni încep, luni, examenele Tot ce trebuie să ştiţi despre Evaluarea Naţională, calendar, afişare rezultate şi contestaţii

ro

21 Jun, 2014 00:00 1907 Marime text
Luni, 23 iunie, 5.694 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care, din seria curentă, 5.690, și din seria anterioară, patru, vor susține prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, la Limba și literatura română.
Miercuri, 25 iunie, va avea loc proba la Matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Acestea vor fi rezolvate între 28 şi 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 1 iulie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev. Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea testării, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise. În acest an, camerele de supraveghere video vor funcționa în sălile de clasă din unitățile de învățământ unde au loc probele pentru Evaluarea Națională, în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și în încăperile în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise. De anul acesta, notele primite la Evaluarea Naţională vor conta în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. De asemenea, pe viitor, ar putea fi introdus şi un examen la o limbă străină, însă o asemenea măsură va putea fi luată începând cu 2016.

Probleme la simulare

Simularea pentru Evaluarea Naţională de la mijlocul lunii februarie a fost un eşec total, mai puţin de jumătate dintre elevi obţinând medii peste 5 la examene. Dacă la Limba şi literatura română, 66,95% dintre elevi au reuşit să ia notă de trecere, la Matematică, procentul a fost îngrijorător - doar 30,4% au obţinut note peste 5. Pe acest fond,  Ministerul Educaţiei a luat mai multe măsuri, una dintre ele fiind orele gratuite de pregătire în şcoli.

Când au loc înscrierile la liceu

Înscrierile pentru liceu se fac între 4 şi 8 iulie: elevii şi părinţii, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile pe fişele de înscriere.
Între 5 şi 9 iulie, elevii şi părinţii vor putea verifica opţiunile pe internet.
Repartizarea computerizată va avea loc pe 15 iulie, iar pe 16, rezultatele vor fi afişate la şcolile de unde provin elevii.
Între 17 iulie şi 25 iulie, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la liceele unde au fost repartizaţi candidaţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii