Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației „Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR“

ro

12 Jan, 2024 21:51 901 Marime text
Foto: FacebookMinistrul Educației, Ligia Deca a anunțat printr-un mesaj postat pe pagina sa ed Facebbook că din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR. 

„Debirocratizare și mai puține situații în care va fi nevoie să depunem documente în format fizic! Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR. Acesta va permite accesul la informații care vor facilita validarea și conformitatea diplomelor direct în baza de date a Ministerului Educației.
În plus, din anul universitar 2024-2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenților vor fi întocmite în limbile română și engleză și vor fi însoțite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.
Această măsură va fi extinsă pentru toate actele de studii care se eliberează absolvenților învățământului superior, indiferent de anul înmatriculării, începând din anul universitar 2024-2025.
Sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educației“ - a mai menționat Ligia Deca. 

Citește și: 

„Avem cea mai mare creștere a costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii