Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diploma de absolvire a liceului va conține element distinctiv un cod QR

ro

18 Jan, 2024 18:32 720 Marime text
Foto: Facebook/MDLPAGuvernul a adoptat astăzi o Hotărâre de Guvern privind tipurile de informații şi formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenţilor şi personalului didactic din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar. 

Potrivit noilor reglementări, începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul școlar 2024-2025 pentru toate formularele actelor de studii.

Actul normativ aprobat de Guvern menține formatul actelor de studii care au fost eliberate absolvenților din sistemul românesc de învățământ agreate pe piața muncii din țările Uniunii Europene. Astfel, absolvenților învățământului preuniversitar li se va elibera diploma de merit de către unitatea de învățământ și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar i se va elibera un certificat de formare continuă a personalului didactic.

Organizarea de către unitățile de învățământ a cursului pregătitor pentru învățarea limbii române presupune elaborarea unui nou act de studii ”Certificat de competență lingvistică”.

Citește și: 

Ministrul Educației„Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii