Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:15 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe posturi de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Constanţa, neocupate. Cum vor fi numiţi managerii

ro

02 Aug, 2018 00:00 1052 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa anunţă organizarea unei proceduri privind detaşarea în interesul învăţământului în funcţiile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat neocupate prin concurs.
 
Lista funcţiilor de conducere neocupate prin concurs a fost publicată în cursul zilei de ieri, 1 august, de către ISJ Constanţa. Cererile de menţinere în funcţia de conducere vor fi depuse între 1 şi 3 august. Cererile de înscriere la interviu vor fi depuse între 1 şi 6 august. Analiza scrisorilor de intenţie ataşate cererilor de menţinere în funcţia de conducere şi publicarea rezultatelor sunt programate pe 6 august.
Graficul de desfăşurare a interviului va fi afişat pe 7 august. Interviul se va desfăşura pe 8 şi 9 august. Rezultatele interviului vor fi publicate pe 9 august.
 
Cadrele didactice care au concurat pentru mai multe funcţii de conducere/unităţi de învăţământ îşi pot exprima opţiunile pe data de 10 august. Rezultatele finale ale interviului vor fi publicate pe 13 august. Profesorii îşi vor exprima acordul scris pentru detaşarea în interesul învăţământului în funcţia de conducere pe data de 14-15 august. Pe data de 16 august va fi transmisă lista cadrele didactice propuse pentru detaşare în interesul învăţământului în funcţii de conducere către inspectorul şcolar general. Solicitarea avizului consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar în vederea detaşării în interesul învăţământului în funcţii de conducere  este programată pe data de 17 august. Pe 20 şi 25 august vor fi emise şi comunicate deciziile de detaşare în interesul învăţământului în funcţii de conducere.
 
Cadrele didactice care vor participa la interviu trebuie să cunoască Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Statutul elevului aprobat prin OMENCS nr. 4742/2016; Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii
educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, Metodologia-cadru de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de
învăţământ preuniversitar, Regulamentul de inspecţie şcolară a unităţilor de învăţământ.
 
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct prof. Alina Diana Codreanu, în această situaţie sunt 64 de unităţi şcolare de învăţământ din judeţul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii