Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Festivitatea de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 Oct, 2022 09:46 2336 Marime text


133 de studenți și elevi militari au depus Jurământul Militar, astăzi, în cadrul unei festivități comune organizate de Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

Cei 73 de studenți și 60 de elevi militari au parcurs, de la începutul lunii septembrie până în prezent, un modul de pregătire militară generală, care s-a încheiat cu ședințe de tragere cu armamentul de infanterie din dotare. 

Juramânt militarDupă depunerea Jurământului Militar, viitorii ofițeri și maiștri militari de marină vor începe programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pentru care au optat.

La ceremonia militară au participat reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale și ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și părinți, rude și prieteni ai studenților și elevilor militari.

De asemenea, la festivitățile militare asistă și o clasa de elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța.

UPDATE: Ora 9.50

Este prezent si subprefectul județului Constanța, Ali Șenol. 

Are loc intrarea drapelului de luptă, urmat de intonerea Imnului de stat al României. 





UPDATE: ora 10.00

La festivitate a sosit și contraamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Fortelor Navale.

Comandor dr. ing. Toma Alecu, comandant rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, susține discursul.
 

Jurământul de credință față de patrie reprezintă prima misiune din viața de militar, primul pas în cariera de viitor ofițeri și maiștri militari ai Forțelor Navale Române și ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Dragi studenți, cu doar o lună înainte de momentul în care Academia Navală «Mircea cel Bătrân» va marca 150 de ani de învățământ de marină, dumneavoastră deveniți membri ai marii familii a Armatei României. Depunerea Jurământului Militar este o dovadă incontestabilă a maturității, responsabilității și determinării de a vă asuma o carieră într-un domeniu plin de satisfacții, dar și de sacrificii, a menționat, printre altele, în discursul său, comandor dr. ing. Toma Alecu.


A urmat la microfon comandor dr. ing. Nicu Chirea, comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

Ce imagine poate fi mai înălțătoare decât cea de astăzi, în care stau aliniate în fața noastră curajul și patriotismul? Personal, cred că adevărata forță a unei armate puternice nu se măsoară în nivelul de agresivitate și nici măcar în numărul militarilor săi, ci mai degrabă în autenticitatea devotamentului lor față de valorile naționale. Nu îți poți apăra țara decât dacă o iubești și o prețuiești așa cum trebuie. De aceea, este îmbucurător ca, de fiecare dată, să le fim martori la momentul depunerii Jurământului Militar noilor generații de maiștri militari de marină. Dragi elevi, jurământul de credință față de țară și de popor este asumat de fiecare militar la început de carieră și reprezintă angajamentul de aderare la un sistem comun de valori pentru întreaga perioadă în care vă veți afla în serviciul patriei, a arătat, printre altele, și comandor dr. ing. Nicu Chirea.   


UPDATE: ora 10.10

În program urmează oficierea serviciului religios. Se rostește rugăciunea de sacralizare.

În acest moment, are loc depunerea jurământului militar.

UPDATE. ora 10.24

Colonelul Lucian Șerban citește mesajul Statului Major al Apărării cu prilejul depunerii Jurământului Militar.

Contraamiralul Mihai Panait a luat cuvântul.

UPDATE: Ora 10.30

Se intonează Imnul Național al României. Apoi, cei care au depus Jurământul Militar participă la defilare.

UPDATE: Ora 10.40

Evenimentul a luat sfârșit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii