Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:50 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Le-au adus primăvara în inimi Copiii de la Grădiniţa „Lumea Florilor“ din Năvodari, în vizită la bunicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa (galerie foto)

ro

17 Mar, 2018 00:00 2988 Marime text
A devenit o tradiţie pentru copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari să viziteze, de câteva ori pe an, Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa.
 
Iată că şi în luna martie micuţii au ajuns aici pentru a împărţit flori şi mărţişoare, devenind, astfel, vestitorii primăverii pentru bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Lor li s-au alăturat copiii de la Grădiniţa „Florilor“ din Cumpăna, cei de la Grădiniţa „Peştişorul de Aur“ şi cei de la Grădiniţa „Luminiţa“ din comuna Lumina.
 
De organizarea evenimentului s-au ocupat Lidia Ilie, Cristina Pată-Albă şi Rodica Vlăducă, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari, Adela Spilcea, de la Grădiniţa „Peştişorul de Aur“, Elena Cazacu şi Nicoleta Timofte, de la Grădiniţa „Florilor“ din Cumpăna, şi Niculina Andreev, de la Grădiniţa „Luminiţa“ din comuna Lumina.
 
Picii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari, îndrumaţi de directorul Lidia Oana Ilie, de Cristina Pată-Albă şi de educatoarea Rodica Vlăducă, le-au adus zâmbetul pe buze celor care locuiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Copiii le-au oferit flori, mărţişoare, dar şi un frumos spectacol.
 
„Prin proiectul de voluntariat «Un suflet mic, cu o inimă mare», ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană. Copiii vor trăi în relaţie plăcută cu cei din jur, vor dezvolta stări afective pozitive, vor cunoaşte aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, vor stabili o punte de legătură între cele două medii diferite şi îşi vor adapta comportamentul la cerinţele grupului cu care vin în contact. Ajutorarea şi protejarea bătrânilor reprezintă o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea. Toate aceste considerente au constituit puncte de plecare în conceperea unui proiect de implicare a preşcolarilor în acţiuni de voluntariat social-umanitar, pentru că voluntariatul se poate face la orice vârstă, intitulându-l sugestiv «Un suflet mic, cu o inimă mare!».
 
Ne-am concentrat acţiunile şi activităţile către persoanele în vârstă de la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Sunt oameni ajunşi la vârsta la care prezenţa copiilor, prin puritatea şi candoarea lor, le poate aduce o imensă bucurie în suflete. Astfel, cu diferite ocazii, vrem să aducem un zâmbet pe feţele acestor vârstnici, să fim nepoţii pe care şi i-ar fi dorit, să le deschidem uşa de Crăciun, de Paşte, să le oferim daruri cu valoare sentimentală, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile şi dansurile noastre, momente ce se vor aşeza, cu siguranţă, în noianul de amintiri frumoase ce le vor ţine de urât în clipele de singurătate“, au transmis reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari.
 
Vizita copiilor a fost făcută în baza protocolului semnat între Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari. Obiectul protocolului de colaborare îl reprezintă cooperarea inter-instituţională pe următoarele direcţii: derularea de activităţi artistico-plastice; derularea de spectacole; furnizarea de pachete de donaţii. Scopul general al acestui protocol, concretizat în realizarea unui parteneriat între instituţii, îl reprezintă: educarea respectului şi a afecţiunii copiilor faţă de persoanele vârstnice; educarea trăsăturilor pozitive de voinţă şi caracter, a unei atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi; formarea unui comportament civic şi onest faţă de oameni; antrenarea în activităţi artistico-plastice şi practice în beneficiul celor din jur.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii