Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:24 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa, dat în judecată de un elev eliminat de la ultima probă a Bacalaureatului

ro

30 Jul, 2015 00:00 1501 Marime text
Numărul elevilor constănţeni care au apelat la instanţă pentru că au fost eliminaţi din prima sesiune a Bacalaureatului este în creştere. După ce, pe data de 22 iulie, la Tribunalul Constanţa fusese înregistrat dosarul nr. 4941/118/2015, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, cu obiectul „suspendare executare act administrativ“, iată că o altă cerere a fost depusă la instanţa constănţeană.
 
Astfel, pe 28 iulie, pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul nr. 5040/118/2015 cu materia contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect „anulare act administrativ”. Părţile dosarului sunt: Gabriel Cozmin Bob - reclamant şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Centrul de Examen Liceul „Axiopolis Cernavodă“, Comisia de Examen 45 - pârâţi. Gabriel Cozmin Bob a obţinut la proba scrisă de Limba şi literatura română - 6,35, la proba de Matematică - 7,5, iar de la proba Biologie vegetală și animală a fost eliminat.
 
Reamintim că, în sesiunea iunie - iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, au fost eliminaţi din examen 23 de candidaţi constănţeni. Dintre aceştia, șapte absolvenţi de liceu au fost eliminaţi în timpul primelor două probe scrise, iar alţi 16 candidaţi, de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, au fost eliminaţi după finalizarea probelor scrise, în urma vizionării înregistrărilor din centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis”. Astfel, ca urmare a verificărilor efectuate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în cazul tuturor elevilor eliminaţi pentru fraudă din examenul de Bacalaureat, au fost constatate și alte fraude săvârşite în formă continuată de un număr mai mare de elevi. Comisia din Centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” a fost invitată la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, unde, împreună cu inspectorul școlar general, a urmărit înregistrările video. Ulterior, comisia a întocmit proces-verbal de eliminare pentru 16 candidaţi care au fraudat examenul. La analiza înregistrării video au participat membrii comisiei din centrul de examen, decizia de eliminare aparţinând preşedintelui şi comisiei de organizare a examenului din centrul respectiv. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citeşte şi

Îşi caută dreptatea în instanţă: Un elev eliminat la ultima probă a Bacalaureatului a dat în judecată ISJ Constanţa

Scandal la BAC: 16 candidaţi de la Liceul „Axiopolis” din Cernavodă, eliminaţi după vizionarea înregistrărilor video

Ti-a placut articolul?

Comentarii