Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:21 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța Cum s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020

ro

22 Jul, 2020 18:46 836 Marime text
  • Astăzi a avut loc proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, la nivelul județului Constanța
     
Astăzi, 22 iulie, la Școala Gimnazială nr. 24 I. Jalea Constanța, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Dintre cei 199 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 183 de candidați. 5 candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 11 de candidați au decis să se retragă din motive personale.
Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.  Rezultatele finale se afișează în centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierul centrului de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Examenul de astăzi s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS CoV2 în instituțiile de învățământ. Îi felicit pe această cale pe colegii care s-au implicat în optima derulare a acestui concurs, profesori și inspectori școlari. Prin activitatea dumnealor au dat dovadă de responsabilitate și profesionalism. De asemenea, le mulțumesc tuturor candidaților prezenți care au respectat regulamentele, astfel încât să avem un examen fără incidente a afirmat Floriana Petre, inspector școlar general adjunct, președintele comisiei județene.

Ti-a placut articolul?

Comentarii