Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa a stabilit numărul gradaţiilor de merit pentru 2019. Câţi profesori vor să primească în plus la salariu

ro

13 May, 2019 00:00 3644 Marime text

Gradaţia de merit se acordă pentru o perioadă de cinci ani şi reprezentă 25% din salariul de bază. Gradaţiile se vor acorda în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină/funcţie, în ordinea descrescătoare a punctajelor, punctajul minim de acordare fiind de 70 de puncte.
 
Vă prezentăm calendarul concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit - sesiunea 2019. În perioada 13 - 24 mai, candidaţii vor depune dosarele la secretariatul unităţii/instituţiei de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică şi realizarea aprecierii sintetice asupra rezultatelor candidatului, în consiliul profesoral. Ulterior, în perioada 27 - 31 mai, vor fi depuse dosarele care conţin documentele justificative privind activitatea candidatului respectiv la secretariatul/registratura inspectoratului şcolar. Dosarele depuse vor fi analizate de către inspectorul şcolar care coordonează disciplina, cu consultarea consiliului consultativ şi elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate în perioada 3 - 10 iunie.
 
Potrivit calendarului aprobat, între 11 şi 28 iunie au loc verificarea dosarelor şi acordarea punctajelor de către comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit. Lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar va fi aprobată între 1 şi 5 iulie.
 
Pe data de 5 iulie, la avizierul inspectoratului şcolar va fi afişată lista care cuprinde punctajele acordate în urma evaluării. Depunerea contestaţiilor asupra punctajului acordat şi stabilirea numărului gradaţiilor de merit ce pot fi redistribuite este programată între 8 şi 12 iulie. Contestaţiile depuse vor fi soluţionate de către comisia de contestaţii în perioada 15 - 19 iulie. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişate la inspectoratele şcolare între 22 şi 24 iulie.
 
Pe data de 29 iulie 2019, vor fi înaintate la Ministerul Educaţiei Naţionale listele cu personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, precum şi listele cu personalul didactic civil din unităţi militare de învăţământ preuniversitar, validat, în vederea acordării gradaţiei de merit. Ordinul ministrului Educaţiei naţionale va fi emis pe data de 30 august 2019.
 

242 de gradaţii de merit, aprobate de ISJ Constanţa

 
Consiliul de Administraţie al ISJ Constanţa, întrunit în data de 10 mai 2019, a aprobat numărul gradaţiilor de merit pe funcţii/discipline, stabilite de Comisia paritară din cadrul inspectoratului. Astfel, pentru personalul didactic de predare au fost aprobate următoarele gradaţii de merit: educatoare/institutor pentru învăţământ preşcolar/profesor învăţământ preşcolar - 31 de gradaţii de merit, învăţător/institutor pentru învăţământ primar/profesor învăţământ primar - 50 gradaţii de merit, limba şi literatura română - 17 gradaţii de merit, limba latină - o gradaţie de merit, limba engleză - 10 gradaţii de merit, limba germană - o gradaţie de merit, limba franceză - 5 gradaţii de merit, limba turcă maternă - o gradaţie de merit, istorie - 7 gradaţii de merit, ştiinţe socio-umaniste - 4 gradaţii de merit, religie - 7 gradaţii de merit, geografie - 4 gradaţii de merit, matematică - 13 de gradaţii de merit, informatică/TIC - 4 gradaţii de merit, fizică - 6 gradaţii de merit, chimie - 5 gradaţii de merit, biologie - 4 gradaţii de merit, arte - 8 gradaţii de merit, educaţie fizică - 9 gradaţii de merit, cluburi sportive şcolare - 3 gradaţii de merit, palatul copiilor - o gradaţie de merit, învăţământ special - 6 gradaţii de merit, discipline tehnice - profesori - 16 gradaţii de merit, discipline tehnice - maiştri instructori - 2 gradaţii de merit, consiliere psihopedagogică - 2 gradaţii de merit.
 
Pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control, au fost aprobate 7 gradaţii de merit. Pentru personal didactic auxiliar au fost aprobate următoarele gradaţii de merit: secretar - 4 gradaţii de merit, bibliotecar/documentarist - 3 gradaţii de merit, informatician - 2 gradaţii de merit, administrator financiar (contabil) - 4 gradaţii de merit, laborant - 1 gradaţie de merit, administrator patrimoniu - 4 gradaţii de merit.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii